Ελλάδα

Δημοσκόπηση: 9% έως 11% η διαφορά – Ολοταχώς για αυτοδυναμία η ΝΔ

Βρισκόμαστε λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές και οι δημοσκοπήσεις μεταφέρουν το στίγμα των ημερών και τις προθέσεις του εκλογικού σώματος.
Έτσι, αυτό το Σαββατοκύριακο δημοσιεύτηκαν δυο νέες έρευνες στις οποίες καταγράφεται, για άλλη μια φορά, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η μια δημοσκόπηση δίνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτοδυναμία.

Πρόκειται για τη δημοσκόπηση της Metron Analysis την οποία δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής όπου καταγράφηκε διαφορά εννέα μονάδων ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, βάσει των ευρημάτων, η ΝΔ φαίνεται να εξασφαλίζει άνετη πλειοψηφία ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα είναι οκτακομματική.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 38,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 29,5%.
Στην παράσταση νίκης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 82%, ενώ μόλις το 7% των ερωτηθέντων πιστεύει πως μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα.

Αντίστοιχα, στη δημοσιότητα δόθηκε και μια δημοσκόπηση από την εταιρεία Prorata για το Newpost.gr. Σε αυτή την έρευνα το προβάδισμα της ΝΔ είναι στο 11%, αφού στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%.
Τρίτο κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, ενώ το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, ΜέΡΑ25, «πιάνει» το 3% για την είσοδο στη Βουλή.

Αντίθετα, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, εκτός Βουλής μένουν Ελληνική Λύση και Ένωση Κεντρώων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το