Κόσμος

Δημόσιος υπάλληλος μετατέθηκε 53 φορές σε 26 χρόνια λόγω… εντιμότητας

Τον επόμενο μήνα, και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου, αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο που αναδεικνύει τις διαχρονικές παθογένεις του δημοσίου τομέα ανά τον κόσμο. Γιατί, δυστυχώς, ό,τι συμβαίνει εδώ συμβαίνει και αλλού.
Ο λόγος για τη αυτοβιογραφία ενός 54 δημοσίου υπαλλήλου, του Ασόκ Κέμκα, ο οποίος στην 26χρονη καριέρα στο Δημόσιο μετατέθηκε συνολικά 53 φορές λόγω της εντιμότητάς του.
«Σε όλη του την καριέρα ο Κέμκα υπέφερε στα χέρια των πολιτικών προϊσταμένων του επειδή αρνήθηκε να συμβιβαστεί» αναφέρεται στο βιβλίο με τίτλο «Just Transferred: The Untold Story of Ashok Khemka», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Ο Ασόκ Κέμκα (πηγή: Facebook)

Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο οποίο ο ευσυνείδητος υπάλληλος έμεινε στην ίδια θέση ήταν 19 μήνες και το μικρότερο μόλις μία εβδομάδα, ενώ ο μέσος όρος παραμονής του στην ίδια θέση υπολογίστηκε σε περίπου έξι μήνες.

Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2019, περισσότεροι από τους μισούς Ινδούς έχουν δωροδοκήσει είτε αστυνομικό είτε κρατικό υπάλληλο. Οπως αναφέρεται στα ινδικά μέσα ενημέρωσης, η σπουδαιότερη υπόθεση που έχει χειριστεί ο Κέμκα ήταν το 2012, όταν ακύρωσε μια παράτυπη συμφωνία για αγορά γης από τον γαμπρό της επικεφαλής του κόμματος της Σόνια Γκάντι, τον Ρόμπερτ Βάντρα.

Προς το παρόν, λοιπόν, «σαπίζει» στην επαρχία Χαριάνα, σε μια αρχαιολογική υπηρεσία. Παρά τις άσχημες εμπειρίες του, ο Κέμκα τρέφει ελπίδες πως οι νεότερες γενιές θα συνεχίζουν να εντάσσονται στον δημόσιο τομέα και να τον υπηρετούν. «Πρέπει να ανανεωθεί το δημόσιο αν θέλει να παραμείνει ζωντανό. Θα υποφέρουν αν είναι τίμιοι, όμως κάθε δουλειά έχει δυσκολίες» υποστηρίζει ο Κέμκα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το