Κόσμος

Δημοσιογράφος κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τον βιασμό της πριν από 24 χρόνια

Νέα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη φαίνεται πως θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με μια μήνυση συκοφαντικής δυσφήμισης για μια υπόθεση βιασμού γυναίκας δημοσιογράφου στο επάγγελμα, που φέρεται να διέπραξε πριν από 24 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, μια αρθρογράφος του περιοδικού Elle ενδεχομένως να καταθέσει μήνυση, κατηγορώντας τον Ντόναλντ Τραμπ για δυσφήμηση, καθώς ο ίδιος αρνείται ότι την βίασε πριν από 24 χρόνια σε ένα πολυκατάστημα στο Μανχάτατ, σύμφωνα με απόφαση της δικαστού, Ντόρις Λινγκ-Κοάν.

Με την απόφαση που εξέδωσε μέσα στην εβδομάδα, η δικαστής του ανώτερου πολιτειακού δικαστηρίου στο Μανχάταν αποφάνθηκε ότι ο Τραμπ δεν κατάφερε να αποδείξει ότι η ίδια δεν είχε την δικαιοδοσία να ακούσει τους ισχυρισμούς της ενάγουσας Ε. Τζιν Κάρολ ή να παρεμποδίσει προσωρινά τις προσπάθειες της Κάρολ για την συγκέντρωση αποδείξεων. «Παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος Τραμπ μέσω του συνηγόρου του ισχυρίζεται την έλλειψη προσωπικής δικαιοδοσίας [για την δικαστή] δεν υπήρξε ούτε μία ανάρτηση στο Twitter, πολύ δε περισσότερο μία προσωπική ένορκη κατάθεση για την υποστήριξη του ισχυρισμού του», έγραψε χαρακτηριστικά στην απόφασή της η δικαστής.

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι Τραμπ
Οι δικηγόροι του προέδρου Τραμπ δεν σχολίασαν άμεσα την εξέλιξη αυτή. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ προχώρησε σε δυσφημιστικά σχόλια σε βάρος της Κάρολ, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η ίδια από την Ουάσινγκτον, όπου και διαμένει από την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ το 2017 και έτσι δεν μπορεί να του υποβληθεί μήνυση στη Νέα Υόρκη.

Η Ρομπέρτα Κάπλαν, δικηγόρος της Κάρολ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Αναμένουμε να προχωρήσουμε στην υπόθεση αυτή, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος Τραμπ είπε ψέματα δηλώνοντας ότι δεν βίασε την πελάτισσά μας και ότι ούτε την έχει συναντήσει».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το