Τοπικά

Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου: «Όχι» στο Σχέδιο Τιμολόγησης του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Μαγνησίας

Κάθετα αντίθετο στο Σχέδιο Κανονισμού Τιμολόγησης (έτους 2022) του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Μαγνησίας, δηλώνει με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς- Μουρεσίου, κάνοντας λόγο για «υπέρογκα και απαγορευτικά ποσά». Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. με τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων να τάσσονται κατηγορηματικά κατά της αύξησης του κόστους για τη μεταφορά και ταφή των απορριμμάτων.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Αν. Γαρυφάλλου Αναστάσιος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για Νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει σκοπό τον περιορισμό των σκουπιδιών. Καταγγέλλουμε την τιμολογιακή πολιτική του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Υπερδιπλασιάζεται το κόστος. Ζήτησα από τον πρόεδρο του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. να καλύπτονται όλοι οι Δήμοι από κάδους».
Ο δήμαρχος κ. Π. Κουτσάφτης τόνισε ότι «με αυτόν τον τρόπο πιέζουν τους Δήμους για ανακύκλωση. Δυστυχώς πληρώνουμε πολλά χρήματα για τα σκουπίδια λόγω των αποστάσεων. Η ποσότητα των σκουπιδιών δεν είναι μεγάλη. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο να κάνει λιγότερα σκουπίδια και περισσότερη ανακύκλωση».
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Επαμ. Νάσιος Επαμεινώντας επισήμανε ότι «δεν υπάρχει συνείδηση στον κόσμο για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Πετάνε τα πάντα στους κάδους».
Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μαρία Σαμαρά Μαρία τόνισε τα εξής: «Έχουμε ένα τέλος ταφής περίπου 140.000 ευρώ. Μιλάμε για ένα νέο τέλος; Συμφωνώ με τον κ. δήμαρχο ότι τα σκουπίδια μας είναι πολλά. Πρέπει να γίνει οικιακή κομποστοποίηση. Χρειάζομαι διευκρινίσεις επί του θέματος».
Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Απ. Κατσιφός τόνισε ότι «το σχέδιο ούτως ή άλλως θα εφαρμοστεί. Υπάρχουν επί του θέματος αντιδράσεις απ΄ όλους τους Δήμους. Γιατί να το ψηφίσουμε; Να πάρουμε θέση σαν ορεινός και μειονεκτικός Δήμος και να επικαλεστούμε και τις δύσκολες εποχές».
Κλείνοντας, ο κ. Κουτσάφτης πρότεινε να εκφραστεί η γνώμη ότι «παρόλο που συμφωνούμε πως πρέπει να μειωθεί η ποσότητα των απορριμμάτων και να γίνεται σωστή διαλογή και ανακύκλωση, θεωρούμε ότι τα ποσά είναι υπέρογκα και απαγορευτικά».
Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου στην ομόφωνη απόφασή του αναφέρει ότι «παρόλο που συμφωνεί ότι πρέπει να μειωθεί η ποσότητα των απορριμμάτων και να γίνεται σωστή διαλογή και ανακύκλωση, θεωρεί ότι τα ποσά που αναφέρονται επί του συνημμένου Σχεδίου Κανονισμού Τιμολόγησης (έτους 2022) του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Μαγνησίας , είναι υπέρογκα και απαγορευτικά».
Να αναφερθεί ότι το σχέδιο κανονισμού τιμολόγησης του ΣΥΔΙΣΑ Ν. Μαγνησίας (ΦοΔΣΑ ΠΕ Μαγνησίας) αφορά μόνο στην τιμή εξισορρόπησης των ΧΥΤΑ σε όλη την Ελλάδα και όχι στο τέλος ταφής.

Share
Ετικέτες: ΣΥΔΙΣΑ

Πρόσφατα άρθρα

Τάσος Μπουγάς: «Στόλισε» με βρισιές μια θαυμάστρια που τον άγγιξε

Επεισοδιακά εξελίχθηκε μια ζωντανή εμφάνιση του Τάσου Μπουγά στη Μελβούρνη, όταν τον πλησίασε στην πίστα…

18 Δεκεμβρίου 2023

Κακοποιούσε και άφησε το παιδί της να πεθάνει από ασιτία – Έκανε εμετό στη δίκη όταν έδειξαν τις φωτογραφίες του

Άφησε νηστικό τον 15χρονο ανάπηρο γιο της μέχρι που το παιδί πέθανε ασιτία αλλά δεν…

18 Δεκεμβρίου 2023

Χορήγηση κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) στους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών ότι…

18 Δεκεμβρίου 2023

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα από Βόλο προς Ζαγορά της Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς

Από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας αποφασίστηκε: -Η προσωρινή διακοπή στο ρεύμα κυκλοφορίας από…

18 Δεκεμβρίου 2023

Threads: Πώς λειτουργεί το νέο social media της Meta – Φιλοδοξεί να παραγκωνίσει το Χ

Το ενδιαφέρον των χρηστών των social media έχει προσελκύσει η καινούρια εφαρμογή της Meta και…

18 Δεκεμβρίου 2023

Επίσκεψη του παιδικού σταθμού «Αφροδίτη» στον «Ιππόκαμπο»

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, ο πρόεδρος και μέλη του Σωματείου υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά…

18 Δεκεμβρίου 2023