Τοπικά

Δήμος Βόλου: Παράταση για τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων

 

Eκτάκτως συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε το τεύχος τροποποιήσεων/διορθώσεων της διακήρυξης και των λοιπών εγγράφων της σύμβασης του έργου που αφορά στη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων και η παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών. Με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, έγινε ο καθορισμός των όρων Διακήρυξης του έργου προϋπολογισμού (με το δικαίωμα προαίρεσης) 103.728.814,95 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%. Ο διαγωνισμός είχε ημερομηνία λήξης για την υποβολή προσφορών την 10η Φεβρουαρίου. Τεύχος Τροποποιήσεων/Διορθώσεων, περιλαμβάνονται όλες οι προτάσεις τροποποίησης των όρων της διακήρυξης και των λοιπών εγγράφων της σύμβασης, οι οποίες, κατά την κρίση της Υπηρεσίας, επιβάλλεται να γίνουν προκειμένου ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί εύρυθμα, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη ανάπτυξης υγιούς ανταγωνισμού, την ισότιμη μεταχείριση των διαγωνιζομένων, αλλά και την υποβολή των πλέον συμφερότερων για το Δημόσιο προσφορών.
Η Επιτροπή αποφάσισε να δοθεί και παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών κατά 49 ημέρες. Σημειώνεται ότι ένας οικονομικός φορέας ζήτησε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφοράς κατά τουλάχιστον οκτώ εβδομάδων, ένας οικονομικός φορέας ζήτησε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφοράς κατά 60 μέρες, ένας οικονομικός φορέας ζήτησε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφοράς κατά τουλάχιστον δύο μήνες και ένας οικονομικός φορέας δεν ζήτησε παράταση.
Πλέον οι προσφορές μπορούν να υποβάλλονται ως την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι και η αποσφράγισή τους θα γίνει την Πέμπτη 6 Απριλίου στις 10 το πρωί.
Στη χθεσινή συνεδρίαση ορίστηκε και τυπικά ο προσωρινός ανάδοχος του έργου που αφορά στη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου. Η εταιρεία πρόσφερε μέση έκπτωση 21,95% και η συνολική δαπάνη διαμορφώνεται σε 618.915,84 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το