Τοπικά

Δήμος Βόλου: Για άλλη μία φορά ο Απ. Παπαδούλης εμφανίζεται «αδιάβαστος»

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου απαντά στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Bόλος Ανατροπή Δημιουργία” Απόστολο Παπαδούλη που σε ανάρτησή του σχολίαζε τα μέτρα οικονομικής στήριξης που εξήγγειλε ο Δήμος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού:

Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι παρά το γενικότερο «πάγωμα» της αγοράς, λόγω πανδημίας, η προσφιλής δραστηριότητα του κ. Απόοτολου Παπαδούλη «να πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες» συνεχίζεται απρόσκοπτα, σε αντίθεση βέβαια με την αυτοδιοικητική του σοβαρότητα και αξιοπιστία που, δυστυχώς, πάσχουν βαρέως.
Ετσι για άλλη μία φορά ο κ. Παπαδούλης εμφανίζεται «αδιάβαστος», στην πρεμούρα του να ψελλίσει κάτι για να δηλώσει έστω και έτσι την μίζερη παρουσία του στο Δήμο, ασκώντας μια άστοχη, άκυρη και άκαιρη, από την αρχή έως το τέλος της κριτική για όλα αυτά τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και πολιτών, που ανήγγειλε ο Δήμος Βόλου για τους δημότες του και είναι απολύτως νόμιμα και συμβατά με τις προτάσεις της κυβέρνησης και της ΠΕΔ.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, τον κ. Παπαδούλη και όποιον άλλο αυτοδιοικητικά άσχετο ότι κανένας, μα κανένας Δήμος, δεν θα μπορούσε να προτείνει ή να λάβει μέτρα που, εν τέλει, δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει, καθώς η λειτουργία της Αυτοδιοίκησης διέπεται από συγκεκριμένη Νομοθεσία και υπόκειται σε ελέγχους της κεντρικής κυβέρνησης.

Σε καμία των περιπτώσεων ένας Δήμος μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, έτσι ώστε να μπορεί να προτείνει καινοτόμες ιδέες, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, προφανώς ίδιες με εκείνες που εφάρμοσε στην θητεία του στην προεδρία του Συνδέσμου Βιομηχάνων και οδήγησαν στο γνωστό αναπτυξιακό θαύμα της Μαγνησίας με τις βιομηχανικές περιοχές – νεκροταφεία και την ανεργία κοντά στο 40%!
Όσον αφορά την παράταση των δόσεων των ρυθμίσεων ασφαλώς και αφορά και τους Δήμους, αφού οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και ο νόμος των ρυθμίσεων είναι ίδιες με αυτές των ΔΟΥ!

Τα υπόλοιπα μέτρα, όσο αυτονόητα και να τα θεωρεί ο κ. Παπαδούλης, δεν είναι δεδομένα για όλους τους Δήμους, καθώς από αυτά τα μέτρα προκύπτει οικονομικό κόστος και γι’ αυτό είναι δυνητικά και θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων για την εφαρμογή τους.
Ο Δήμος Βόλου, έχει φροντίσει με τη χρηστή οικονομική διαχείριση των οικονομικών του και με ταμειακό υπόλοιπο που διαθέτει, να έχει την οικονομική ευχέρεια να δώσει τη δυνατότητα και τις διευκολύνσεις αυτές στους δημότες του.

Όλα αυτά εξάλλου θα φανούν αναλυτικά με τις εισηγήσεις των θεμάτων στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλου.
Σε κάθε περίπτωση αν τα ξένα κόλλυβα δεν αρέσουν στον κ. Παπαδούλη ας κομίσει τα δικά του από το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο από τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, που ήδη πλησιάζει..

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το