Τοπικά

Δήμος Βόλου: Διαγωνισμός για εκμίσθωση μηχανημάτων και οχημάτων

Τη μελέτη και τους όρους διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση μηχανημάτων και οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, προϋπολογισμού 73.122,8 ευρώ ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκμίσθωσή τους για διάστημα δώδεκα μηνών. Ειδικότερα, μέσω του διαγωνισμού ο Δήμος θέλει να μισθώσει περιστροφικό εκσκαφέα, μηχανικό εκσκαφέα – φορτωτή 4×4, μηχανικό εκσκαφέα με ανοιγόμενο εμπρός κάδο, φορτωτή, γκρέιντερ και γερανό επί φορτηγού με ανυψωτική ικανότητα έως 12 τόνους. Επίσης θα εκμισθώσει, καλαθοφόρο όχημα με ανύψωση έως 16 μέτρα, καλαθοφόρο με ανύψωση 17-24 μέτρα, ημιφορτηγό ανοιχτού τύπου με «παπαγάλο» ανυψωτικής ικανότητας 12 τόνων, μικρό φορτωτή, κομπρεσέρ αεροκίνητο, ασφαλτοκόπτη και φορτηγό 10 ως 14 m3.

Παράταση στις μελέτες για το Πεδίον Άρεως
Παράλληλα αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των προσχεδίων μελετών για τον σύνθετο ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με στόχο την ανάπλαση του πολυλειτουργικού πάρκου Πεδίον Άρεως. Η προεκτιμώμενη αμοιβή για την εκπόνηση των μελετών είναι 990.701,3 ευρώ. Με την περίληψη της Προκήρυξης του διαγωνισμού και την αναλυτική προκήρυξή του, ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσχεδίων μελετών του διαγωνισμού η Τετάρτη 11η Αυγούστου. Με έγγραφό του ο Δήμος Βόλου προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητήθηκε η συγκρότηση της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού με τακτικά και αναπληρωματικά μέλη μετά από τη διενέργεια κλήρωσης από τον κατάλογο κριτών με ευθύνη του ΥΠΕΝ.
Μετά από αντίστοιχη τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο καθώς και την αποστολή μηνυμάτων υπενθύμισης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν υπήρξε απάντηση για τη συγκρότηση της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού. Αποφασίστηκε έτσι να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των προσχεδίων μελετών του ανωτέρω διαγωνισμού κατά τρεις μήνες, δηλαδή μέχρι την Πέμπτη 11η Νοεμβρίου. Παράταση δόθηκε επίσης και για την περαίωση των παρεμβάσεων σε λεβητοστάσια σχολείων της Νέας Αγχιάλου για τη σύνδεσή τους με το δίκτυο φυσικού αερίου. Παρατάθηκε επίσης η εγκατάσταση κλιματιστικών συγκροτημάτων και λοιπού εξοπλισμού στο Εκθεσιακό.

Ανάδοχος για την περίθαλψη αδέσποτων
Στο μεταξύ τον οριστικό ανάδοχο που θα αναλάβει την κτηνιατρική περίθαλψη αδέσποτων ζώων, και συγκριμένα σκύλων, του Δήμου Βόλου ανέδειξε χθες στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή. Η υπηρεσία θα έχει διάρκεια δώδεκα μηνών και ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 45.136 €. Προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε και μετά τον διαγωνισμό για τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το