Τοπικά

Δήμος Βόλου: Απορρίφθηκε πρόταση για κατάργηση στην εκ περιτροπής στάθμευση

Πρόταση προκειμένου να διερευνηθεί η κατάργηση της εκ περιτροπής μηνιαίας στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους της Δημοτικής Ενότητας Βόλου κατατέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε με κατά πλειοψηφία απόφαση. Η πρόταση ουσιαστικά δεν συζητήθηκε, καθώς από την πρώτη στιγμή υπήρξαν αντιδράσεις τόσο από τοπικούς συμβούλους της πλειοψηφίας όσο και από τους εκπροσώπους των μειοψηφιών.
Συγκεκριμένα, τονίστηκε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες ειδικά στο κέντρο της πόλης, καθώς δεν θα συμφωνήσουν να έχουν κάθε μήνα σταθμευμένα ΙΧ μπροστά στις πόρτες των επιχειρήσεών τους.
Να αναφερθεί ότι η σχετική πρόταση δεν περιλαμβάνονταν στα προς συζήτηση θέματα της Βιώσιμης Κινητικότητας, αλλά στα γενικά, γεγονός που προβλημάτισε τους συμβούλους της μειοψηφίας. Οι σύμβουλοι που καταψήφισαν την πρόταση, επισήμαναν ότι η εκ περιτροπής στάθμευση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης έγινε για λόγους εξυπηρέτησης των καταστηματαρχών και χωρίς να υπάρξει μια τεκμηριωμένη μελέτη, δεν είναι δυνατόν να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς, αφού δεν υπάρχει τρόπος να επιλέξεις ποια πλευρά του δρόμου είναι η προσφορότερη για στάθμευση των ΙΧ σε σταθερή βάση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το