Τοπικά

Δήμος Βόλου: Ανακρίβειες τα περί αύξησης της τιμής του νερού

Για ανακρίβειες κατηγορεί η δημοτική αρχή Βόλου την παράταξη “Μαζί για τον Βόλο” που κατήγγειλε ότι ο Δήμος αυξάνει τις τιμές του νερού, σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης όπως αυτής που προκαλούν τα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.

Η απάντηση της δημοτικής αρχής:

Κανονικά θα έπρεπε να προξενεί εντύπωση, η 16ημερη καθυστέρηση αντίδρασης των “Μαζί για το Βόλο” και του «ηγέτη» της, του μικρού Ιάσονα, στην απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ για τον καθορισμό τελών και δικαιωμάτων ύδρευσης αποχέτευσης για το 2021. Ωστόσο είναι μια απολύτως φυσιολογική εξέλιξη, καθώς μια παράταξη που είναι πίσω από την κοινωνία, μένει πίσω και στο χρόνο. Αλλωστε δεν είναι και η μοναδική περίπτωση που καταγράφεται μια τέτοια θλιβερή συμπεριφορά.

Για να εξηγούμαστε. Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ όπου καθορίστηκαν τα τέλη και δικαιώματα ύδρευσης αποχέτευσης για το 2021, πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 2020. Στην συνεδρίαση αυτή που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, με τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας σύμφωνα με την τότε σε ισχύ οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι εκπρόσωποι των “Μαζί για το Βόλο”, έλαμψαν διά της απουσίας τους. Μετά από 16 μέρες, το πήραν χαμπάρι και δημοσίευσαν ένα ασυνάρτητο κείμενο, το οποίο βρίθει ανακριβειών.

Επί των ανακριβειών τώρα.

1. Φανταζόμαστε ότι γνωρίζουν πως με νόμο του 2017, η τιμή του νερού πρέπει να είναι κοινή για το σύνολο των πολιτών της περιοχής ευθύνης της ΔΕΥΑΜΒ. Επομένως αν σε αυτή την κατεύθυνση της τήρησης των προβλέψεων του νόμου, η αύξηση των ετήσιων λογαριασμών κατά 3 λεπτά την ημέρα αποτελεί πρόβλημα επιβάρυνσης των νοικοκυριών, το αφήνουμε στην κρίση των 80.000 νοικοκυριών που πληρώνουν τριμηνιαίους λογαριασμούς και οι οποίοι δεν θα έχουν καμία επιβάρυνση.

2. Σε ότι αφορά στις “αυξήσεις” των παροχών νερού, των παροχών πυρόσβεσης και των επανασυνδέσεων, αυτές συνολικά αφορούν σε ποσό εσόδων 2.726 ευρώ για όλο το έτος στα 71.632.000 ευρώ εσόδων του προϋπολογισμού. Ο νοών νοείτω.

3. Σε ότι αφορά στην άρδευση, σκόπιμο είναι οι “Μαζί για το Βόλο”, πριν τις ανακοινώσεις να μεριμνούν για την γνώση του αντικειμένου. Τι ακριβώς προτείνουν; Να πληρώνουν οι κάτοικοι του Βόλου και της Ν. Ιωνίας τις δαπάνες άρδευσης;

Κλείνοντας μια συμβουλή: καλό είναι οι “Μαζί για το Βόλο” να παίρνουν μέρος στις δημοκρατικές διαδικασίες γιατί για αυτό ακριβώς ψηφίστηκαν. Και ένα συμπέρασμα: η λάμψη της απουσίας δεν καλύπτεται με μπαλώματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το