Τοπικά

Δήμος Βόλου: Αλλάζουν το όνομα του Συνεδριακού για να βγουν οι άδειες…

Αρνητικά στη µετονομασία του Εκθεσιακού – Συνεδριακού Κέντρου Βόλου σε Εκθεσιακό Πολυχώρο, ψήφισαν οι παρατάξεις του Απ. Νάνου και του Μιχ. Μιτζικού στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Αλλάξαμε τον χαρακτηρισμό χρήσης γιατί οι αριστερές προοδευτικές δυνάμεις έχουν πρότυπο τη ρουφιανιά και επειδή είναι πιθανό να έλθει το συνέδριο της ΚΕΔΕ τον Ιανουάριο, καλό είναι να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα», εξήγησε ο Αχ. Μπέος και πρόσθεσε: «Επιλέξαμε να αλλάξουμε την ονομασία  για να υπάρξει θεσμικά η δυνατότητα να βγουν οι άδειες το συντομότερο δυνατό. Ίδια θα είναι η χρήση, στον πολυχώρο μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση δίνεται ένας περισσότερο εμπορικός χαρακτήρας στη λειτουργία του Εκθεσιακού Κέντρου, επισήμανε ο Μιχ. Μιτζικός και για μια ακόμη φορά τόνισε ότι η επένδυση, που τελικά θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ, θα μπορούσε να γίνει από ιδιώτη. «Γι’ αυτό είμαστε αρνητικοί», είπε.
«Το είχαμε καταψηφίσει και σε προηγούμενες συνεδριάσεις», επισήμανε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος που έκανε λόγο για λάθος επιλογή της δημοτικής αρχής από την πρώτη στιγμή. «Ο Βόλος δεν είχε ανάγκη ενός συνεδριακού κέντρου. Πέρασαν 4 χρόνια για να το καταλάβετε», είπε και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι το έργο ξεπερνά πλέον το ποσό του 1 εκατ.
Ο ίδιος διαφώνησε με τον Μιχ. Μιτζικό για την ανάθεση σε ιδιώτη λέγοντας «τους ζήσαμε τους ιδιώτες, όπως στην περίπτωση του γκαράζ της Φιλελλήνων. Δεν είναι δυνατόν χρήματα του βολιώτικου λαού να τα εκμεταλλευτεί ο κάθε ιδιώτης για να θησαυρίσει. Είμαστε κάθετα αντίθετοι».
«Όταν έκανε τον πολυχώρο ο Λαμπρούλης στη Λάρισα ήταν καλός κ. Νάνο; Αλλά ο Μπέος δεν πρέπει να κάνει τίποτα…», απάντησε στον Απ. Νάνο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το