Τοπικά

Δήμος Βόλου: 114 μονομερείς εκταφές σε όλα τα κοιμητηρία

Ο Δήμος Βόλου θα προχωρήσει σε μονομερείς εκταφές στο Κοιμητήριο του Κούκου και σε όλα τα περιφερειακά κοιμητήρια. Από το Κοιμητήριο του Κούκου θα γίνει εκταφή 82 ενταφιασθέντων που παραμένουν στο κοιμητήριο 2011 μέχρι το 2017.
Στο κοιμητήριο των Νέων Παγασών θα γίνει εκταφή τριών ενταφιασθέντων, στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου ενός, στα περιφερειακά κοιμητήρια των Κάτω Λεχωνίων θα γίνουν δύο εκταφές, στης Αγριάς δύο εκταφές, στης Δράκειας μία εκταφή, στον Αγιο Λαυρέντιο μία, στην Πορταριά εννιά, στο Κατηχώρι πέντε, σε Άλλη Μεριά και Αγιο Ονούφριο από μία, στην Ανακασιά τρεις και στη Μακρινίτσα θα γίνουν τέσσερις εκταφές.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Κοιμητηρίων, αν εντός τριών μηνών από τη λήξη της τριετούς ταφής οι συγγενείς δεν έχουν κάνει καμία σχετική ενέργεια για την εκταφή – και αφού πρώτα ειδοποιηθούν- προχωρά αυτεπάγγελτα σε εκταφές εφόσον το κρίνει αναγκαίο λόγω έλλειψης χώρων. Η Διεύθυνση Κοιμητηρίων υποστηρίζει ότι έχει ειδοποιήσει επανειλημμένα τους συγγενείς αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση, την ώρα που πρέπει να υπάρξει αποσυμφόρηση των κοιμητηρίων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το