Τοπικά

Δήμος Βόλου: Στη σκιά καταγγελιών από το Αστικό ΚΤΕΛ, εγκρίθηκαν οι αλλαγές στα δρομολόγια λεωφορείων

astiko
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε σήμερα τις κυκλοφοριακές αλλαγές των αστικών λεωφορείων στις γραμμές 1,3 και 15, στην περιοχή του Αναύρου, ωστόσο αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Γιόλα σύμφωνα με τις οποίες παραποιήθηκαν αποφάσεις των αρμοδίων επιτροπών.
Ειδικότερα, ο κ. Γιόλας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η απόφαση «της επιτροπής των σοφών» για τα σημεία στάθμευσης των λεωφορείων τροποποιήθηκε μέσα σε μιάμιση ημέρα, χωρίς να υπάρχει ωστόσο τροποποιημένη εισήγηση. Επίσης, διαμαρτυρήθηκε για την κατάργηση μιας θέσης έκτακτης ανάγκης για το ΚΤΕΛ χωρίς διαβούλευση.
«Πως καταργείται μια θέση έκτακτης ανάγκης από την επιτροπή μέσα σε 40 ώρες; Μου δίνεται και εμένα το δικαίωμα να πω ότι κάποιος έχει βάλει το χέρι του. Στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας υπήρχε εισήγηση για τρεις συν μια θέση στάθμευσης ενώ στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το θέμα εισήχθη με εισήγηση για τρεις θέσεις.
Για τη διέλευση των αστικών λεωφορείων από την οδό Αθανασάκη, ο κ. Γιόλας ανέφερε ότι είναι θετική η εταιρεία εφόσον εξυπηρετείται ο κόσμος.
Την αντίδρασή της στις κυκλοφοριακές αλλαγές εξέφρασαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με τον κ. Γαργάλα από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους να τονίζει ότι θα εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι στην Αιολίδος, αλλά την ίδια στιγμή «θα παίξουμε στα ζάρια ένα επείγον περιστατικό στο Νοσοκομείο. Με μία παράνομη στάθμευση στην Αθανασάκη, σε περίπτωση που πίσω από το Αστικό βρίσκεται ασθενοφόρο, θα θρηνήσουμε θύματα», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες που θα έχουμε ως δημοτικό συμβούλιο αν πάρουμε μια τέτοια απόφαση».
Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σταυρίδης απάντησε πως θα ληφθούν μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν τα ατυχήματα.
Την τροποποίηση των λεωφορειακών γραμμών ψήφισε από την αντιπολίτευση μόνο ο Μ. Μιτζικός από τη «Δύναμη Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το