Τοπικά

Δήμος Βόλου: Σοβαρές ενστάσεις της αντιπολίτευσης για τον τρόπο λειτουργίας του πάρκινγκ στην Γαμβέτα – Ερμού

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το θέμα λειτουργίας του υπαίθριου πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Γαμβέτα και Ερμού, με τις αντιπολιτεύσεις να ζητούν εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή για τον τρόπο ελέγχου του χρόνου στάθμευσης των οχημάτων, ώστε οι χρήστες του χώρου να μην υπερβαίνουν καταχρηστικά τον όριο της δωρεάν στάθμευσης.

«Στην αρχή θα υπάρχει αστυνόμευση και ενημερωτική ταμπέλα», απάντησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Σταυρίδης, αλλά ο δημοτικός σύμβουλος της «Επιλογής Ευθύνης» Ν. Στόϊκος επέμεινε ότι το πάρκινγκ έχει κόστος για τον δήμο και δεν μπορεί ο δημότης να βλέπει εκεί παρατημένα αυτοκίνητα και χωρίς πινακίδες.
Ο Μ. Μιτζικός επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα συμβολικό τίμημα για τη στάθμευση, προκειμένου αφενός να καλύπτονται τα 800 ευρώ που δίνει ο Δήμος για την εκμίσθωση του χώρου, αφετέρου να εξασφαλίζεται ένα είδος ελέγχου της λειτουργίας του.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πρόβλημα διέλευσης των πυροσβεστικών οχημάτων από την οδό Γαμβέτα.
Ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας υπογράμμισε με τη σειρά του την ανάγκη να λειτουργήσει μηχανισμός ελέγχου του χρόνου δωρεάν στάθμευσης, ενώ ο Μ. Πατσιαντάς πρότεινε να δοθεί χρόνος ώστε να αποδειχθεί στην πράξη αν θα μπορέσει να λειτουργήσει ή όχι το πάρκινγκ.
Με την ευκαιρία της συζήτησης, ο δήμαρχος Θ. Θεοδώρου προανήγγειλε ότι ο Δήμος θα προκηρύξει σύντομα μελέτη για το έργο βιώσιμης αστικής κινητικότητας που αφορά και τους ποδηλατόδρομους. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται η προοπτική προμήθειας ποδηλάτων που θα διατίθενται δωρεάν τους πολίτες προς χρήση. «Επεξεργαζόμαστε πρόταση που θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. η οποία θα αφορά και αυτή το κυκλοφοριακό», ανέφερε ο ίδιος.

Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού
Σε κλίμα έντασης διεξήχθη η συζήτηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2017, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Οι συνεχείς ερωτήσεις του δημοτικού συμβούλου Κ. Γαργάλα ενόχλησαν την πλειοψηφία…
Αντίθετος στην ανάθεση σε εργολάβο των εργασιών συντήρησης πλακοστρώσεων-πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, εξέφρασε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένες εργασίες θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από τους εργαζόμενους με συμβάσεις 8μηνης σύμβασης που θα προσληφθούν από τον Δήμο και θα είναι στην πλειοψηφία τους οικοδόμοι.
Απαντώντας, ο δήμαρχος Θ. Θεοδώρου υποστήριξε ότι τα άτομα που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, έχουν δηλωθεί για να κάνουν συγκεκριμένη δουλειά και δεν μπορούν να απασχοληθούν σε άλλη.
Στο μεταξύ, εγκρίθηκαν τα έξοδα κηδείας πρόσφυγα από τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων «Μόζα» και αποφασίστηκε απαλλαγή από τέλη ταφής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το