Τοπικά

Δήμος Βόλου σε καθαρίστριες σχολείων: Δεν ενδιαφερόμαστε για σας, καλή τύχη….

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ 1

Νέα επίθεση στο Σωματείο Καθαριστριών εξαπολύει σήμερα ο Δήμος Βόλου, μία ημέρα μετά τα όσα συνέβησαν χθες στο Δημαρχείο και τις ύβρεις που εκτόξευσε εναντίον τους ο Αχ. Μπέος. Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή στοχοποιεί προσωπικά την πρόεδρο του Σωματείου, κατηγορώντας την για πρόκληση τεχνητής έντασης και άθλια συμπεριφορά. Δηλώνει, μάλιστα, ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα του κλάδου και εύχεται στο Σωματείο «καλή τύχη».

Η ανακοίνωση:

Οντως έπεσαν θύματα οι καθαρίστριες που εργάζονται στο Δήμο Βόλου, αλλά φυσικά όχι επίθεσης του Δημάρχου, κ. Αχιλλέα Μπέου, που ας σημειωθεί ο ίδιος τις κάλεσε για συζήτηση, αλλά της αλλοπρόσαλλης και καταστροφικής για τον κλάδο τους συμπεριφοράς της προέδρου τους, που προσήλθε στην συνάντηση με σκοπό να υπονομεύσει το διάλογο, χάριν των συμφερόντων του κομματικού και συνδικαλιστικού της φορέα.

Η συγκεκριμένη συνδικαλίστρια, και δυο τρεις άλλες, που θα πρέπει να υπογραμμισθεί είναι μόνιμες και όχι συμβασιούχες, επιδόθηκαν, πάντα εκ του ασφαλούς, στη γνωστή «επαναστατική γυμναστική», κολλώντας προφανώς κομματικά και συντεχνιακά ένσημα, με τα λεφτά, όμως, δεκάδων άλλων καθαριστριών, που βλέπουν τις αποδοχές τους συνεχώς να μειώνονται και προσδοκούσαν σε μια λύση, με τη συμπαράσταση του Δήμου.

Με τρόπο προκλητικό και ανέντιμο, λοιπόν, η πρόεδρος του συλλόγου και οι παρατρεχάμενές της, δευτερόλεπτα μόλις μετά την έναρξη της ομιλίας του Δημάρχου, προκάλεσαν τεχνητή ένταση, κραυγάζοντας τις γνωστές ασυναρτησίες που τις διδάσκονται στα «ΠΑΜΕ κι ερχόμαστε», υποχρέωνοντάς τον να αποχωρήσει, αφού ήταν πρόδηλο τι επιχειρούσαν να κάνουν οι επαγγελματίες εκμεταλλεύτριες των εργαζομένων.

Ξεκαθαρίζουμε, γιατί ως συνήθως συμβαίνει, λάσπη και συκοφαντία σκέπασαν τα πραγματικά γεγονότα, ότι απολύτως καμία συνάντηση ακολούθησε μεταξύ Δημάρχου και συνδικαλιστριών και φυσικά δεν υπήρξαν ύβρεις, όπως αυτές διατείνονται ψευδώς.

Πέραν, όμως, της άθλιας συμπεριφοράς των συγκεκριμένων συνδικαλιστριών, που στέρησαν από τις συναδέλφους τους, που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, την ευκαιρία να αναπληρώσουν μέρος των απωλειών του εισοδήματος τους, με απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι τέτοιες ξεπερασμένες και αναχρονιστικές πρακτικές, που οδήγησαν στη σημερινή κατάντια τη χώρα μας, βρίσκουν την τυφλή και άκριτη στήριξη από μερίδα Μέσων Ενημέρωσης, που συνήθως τις υβρίζουν, όχι όμως και όταν εξυπηρετούν, πιστεύουμε ακούσια, τα συμφέροντα της διαπλοκής.

Εχουμε πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε, η πόλη και οι πολίτες περιμένουν από εμάς, και φυσικά δεν θα αναλώσουμε το χρόνο μας με τα θλιβερά συνδικαλιστικά τερτίπια ορισμένων. Όσοι ζήτησαν τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του Δήμου την είχαν με όποιο κόστος για μας (περίπτωση προνοιακών επιδομάτων) και θα συνεχίσουν να την έχουν.

Σε κάθε περίπτωση, και το δηλώνουμε με λύπη, οι καθαρίστριες πλέον ας απευθυνθούν είτε στην Κυβέρνηση, που έκανε τις περικοπές, είτε στο ΠΑΜΕ, που προφανώς είναι έτοιμο να τις ενισχύσει. Ο Δήμος Βόλου αποσύρει το ενδιαφέρον του για τα προβλήματά τους. Αυτές ΠΑΜΕ, εμείς φύγαμε… καλή τύχη και να χαίρονται την πρόεδρο τους…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το