Τοπικά

Δήμος Βόλου: Αντιδράσεις προκαλεί απευθείας ανάθεση για αποκομιδή σκουπιδιών τις ημέρες απεργίας του προσωπικού

Την αντίδραση τους για την πληρωμή εργολάβου, ο οποίος ανέλαβε την αποκομιδή των απορριμμάτων σε περιοχές του Δήμου Βόλου τις ημέρες που απεργούσαν οι υπάλληλοι καθαριότητας, εξέφρασαν οι αντιπολιτεύσεις κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Η απευθείας ανάθεση στον εργολάβο έγινε για την αποκομιδή απορριμμάτων από τις 6 ως τις 8 Μαΐου 2016, ενώ θα λάβει για την υπηρεσία που πρόσφερε ποσό περίπου 4.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Πέγιο η ανάθεση έγινε για τα σκουπίδια στις περιοχές πάνω από το κέντρο του Βόλου.
«Δεν θα έπρεπε να φέρετε το θέμα στη συνεδρίαση. Είναι εντελώς απαράδεκτο» είπε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Βόλου Απόστολος Νάνος και κάλεσε τη δημοτική αρχή να το αποσύρει, καταγγέλλοντας ότι χρησιμοποίησε απεργοσπαστικό μηχανισμό από την πρώτη κιόλας ημέρα της απεργίας των υπαλλήλων.
«Κρίναμε ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα και λάβαμε παράπονα από πολίτες» απάντησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ. Πέγιος και σημείωσε πως η δημοτική αρχή κοίταξε το πρακτικό κομμάτι. Ο κ. Νάνος σημείωσε πως όταν υπάρχει θέμα υγιεινής το Σωματείο εργαζομένων φροντίζει να φύγουν τα σκουπίδια από τα σχολεία και το νοσοκομεία. «Μετά τη λήξη της απεργίας οι εργαζόμενοι ‘’γλύφουν’’ την πόλη. Και μην πείτε ότι ενδιαφερθήκατε για τις βόρειες συνοικίες εκείνες τις ημέρες, γιατί γενικώς τις έχετε παρατήσει» είπε ο ίδιος.
Ο κ. Νάνος διέψευσε τον ισχυρισμό ότι λόγοι υγείας επέβαλαν την χρησιμοποίηση απεργοσπαστικού μηχανισμού από την πρώτη ημέρα της απεργίας.
Την αντίδραση του στα λεγόμενα του κ. Νάνου εξέφρασε ο σύμβουλος της δημοτικής αρχής Τάσος Μπατζιάκας και ρώτησε τους εκπροσώπους των αντιπολιτεύσεων: «Όσοι δεν θέλουν να απεργήσουν είναι βαλτοί από εμάς;»
Για ένα θέμα με πολιτική και συνδικαλιστική διάσταση μίλησε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ενώ ρώτησε τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής για ποιο λόγο η πληρωμή του αναδόχου της αποκομιδής έρχεται για συζήτηση πέντε μήνες μετά το περιστατικό.
«Είναι θέμα της Υπηρεσίας το πότε θα έρθει πως έγκριση ένα θέμα», απάντησε ο δήμαρχος Θάνος Θεοδώρου, ενώ το θέμα καταψηφίστηκε από τους κ.κ. Πατσιαντά, Νάνο και Τσαλούχα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το