Τοπικά

Δήμος Σκιάθου: Κανένα παιδί εκτός Παιδικού Σταθμού το σχολικό έτος 2020-2021

Με δύο τμήματα νηπίων (από 2,5 ετών) θα λειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός από την ημέρα που θα λειτουργήσουν και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ το προσωπικό που υπηρετεί στον Παιδικό Σταθμό θα βρίσκεται στη θέση του κανονικά και θα εκτελεί τις εργασίες του από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, (εγγραφές, ενημέρωση, καθαριότητα, οργάνωση χώρων). Για το προσωπικό είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Σκιάθου, ήδη έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά. Θα πραγματοποιηθούν τεστ ανίχνευσης Covid-19 σε όλο το προσωπικό, ενώ ο Δήμος έχει φροντίσει για τον εξοπλισμό του χώρου με κατάλληλα μέσα απολύμανσης (απολυμαντικά, ατμοκαθαριστή, αντισηπτικά) και για την παροχή ιματισμού και μασκών για όλο το προσωπικό του σταθμού. Ακόμα θα γίνει διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα και θα παρθεί ειδική μέριμνα για τη σίτιση, ενώ αναμένονται σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.
Η δημοτική αρχή ενημερώνει τους γονείς οτι θα ξεκινήσουν από Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020 να γίνονται οι “αποδοχές θέσεων” και παράλληλα η διαδικασία κατάθεσης των αξιών τοποθέτησης (voucher) του προγράμματος ΕΣΠΑ για δωρεάν φιλοξενία νηπίων σχολικού έτους 2020-2021.
Οι γονείς μπορούν να προσέρχονται από την 1η έως την 4η Σεπτεμβρίου στο γραφείο του Παιδικού Σταθμού από 9:00 έως 13:00.
Για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2427022042 και στο email:[email protected]

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το