Τοπικά

Δήμος Σκιάθου: Αντιδράσεις για τον ορισμό δικηγόρου

Δικηγόρο όρισε ο Δήμος Σκιάθου για τη σύνταξη γνωμοδοτικού σημειώματος σχετικά με ξενοδοχειακή μονάδα στο νησί. Ειδικότερα, ο δικηγόρος που ορίστηκε, θα συντάξει γνωμοδοτικό για το αν η ανώνυμη εταιρεία πληροί τις προϋποθέσεις (ομορότητας) έτσι ώστε να της χορηγηθεί από τον Δήμο Σκιάθου η άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου (αιγιαλού – παραλίας) για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες της Μεγάλης και της Μικρής Μπανάνας, εμβαδού 650 και 500 τ.μ. αντίστοιχα. Ο δικηγόρος θα λάβει υπόψη ότι δεν επήλθαν αλλαγές στην πραγματική κατάσταση συγκριτικά με πέρυσι και τη νέα νομοθετική ρύθμιση που περιέχεται στο ΦΕΚ Α’ 44/2021. Υπέρ του ορισμού του δικηγόρου τάχθηκαν πέντε δημοτικοί σύμβουλοι με την κ. Αναστασία Φιλαρέτου και τον κ. Νικόλαο Γιαμαρέλο να δηλώνουν ότι καταψηφίζουν το θέμα, διότι η πλέον αρμόδια υπηρεσία, η Κτηματική Βόλου, έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της ομορότητας πριν λίγους μήνες.
«Επίσης δεν έχει αλλάξει η κατάσταση σύμφωνα με την εισήγηση. Το ΦΕΚ που αναφέρατε, μάλιστα, έχει ευνοϊκότερους όρους για τις επιχειρήσεις επεκτείνοντας την ομορότητα και πέραν δρόμων και πλατειών. Αναφέρεται δε στην παλιά ΚΥΑ που εξακολουθεί να ισχύει. Επιπλέον σας θυμίζουμε ότι εκκρεμεί αγωγή της επιχείρησης σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για το ίδιο θέμα» δήλωσαν και πρόσθεσαν ότι «δεν νομίζουμε ότι υφίσταται λόγος να δώσετε χρήματα στον πρωτοξάδελφο νομικό σας σύμβουλο».

Προμήθεια συστημάτων κάδου για τα ζώα
Σύμβαση για την προμήθεια ειδών για την προστασία και τη φροντίδα των κατοικιδίων και αδέσποτων ζώων υπέγραψε ο Δήμος Σκιάθου έναντι του ποσού των 9.126,4 ευρώ. Η τοποθέτηση των ειδών αυτών θα γίνει σε κεντρικά σημεία του νησιού και περιλαμβάνει την προμήθεια πέντε ενιαίων συστημάτων κάδου συλλογής περιττωμάτων κατοικιδίων και διανομής βιοδιασπώμενων σάκων συλλογής τους. Το ενιαίο σύστημα θα διασφαλίζει κλείσιμο με κυρίως σώμα για να μην εισέρχονται τα νερά της βροχής και θα κλείνει με ειδική κλειδαριά. Στο μπροστινό πάνω μέρος θα διαθέτει ένα άνοιγμα με παράθυρο για την απόρριψη των σάκων. Θα είναι κατασκευασμένος από ανοιξείδωτο ατσάλι και ο κάδος θα μπορεί να αδειάζεται με πλαστική σακούλα. Η προμήθεια περιλαμβάνει και δέκα σετ βιοδιασπώμενων σακουλιών (σετ 1000 τεμαχίων). Ο σάκος αυτός θα είναι κατασκευασμένος από βιοδιασπώμενο υλικό, ζαχαροκάλαμο. Επίσης, ο Δήμος θα προμηθευτεί 30 μεταλλικές ταΐστρες-ποτίστρες σκύλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το