Τοπικά

Δήμος Νταόπουλος: Πολιτευόμαστε με τη δύναμη του ορθού λόγου

«Εμείς πολιτευόμαστε με τη δύναμη του ορθού λόγου, με πυξίδα την αλήθεια. Με ευθύνη και σταθερή αναφορά σε αυτούς που αντιπροσωπεύουμε». Αυτό επισημαίνει ο Δήμος Νταόπουλος, υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ σε συνέντευξη του στη «Θ». Ο κ. Νταόπουλος κάνει έναν μίνι απολογισμό του έργου του τα δύο τελευταία χρόνια και τονίζει ότι η εκλογή της Νομαρχιακής Επιτροπής από τη λαϊκή βάση την Κυριακή αποτελεί κατ’ αρχήν μια δημοκρατική κατάκτηση για το Κόμματος.
Ειδικότερα, ο κ. Νταόουλος αναφέρει:

Κύριε Νταόπουλε υπήρξατε για δύο χρόνια πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας. Θα μπορούσατε να μας κάνετε μια σύντομη αποτίμηση του έργου σας;
Κάνοντας πράξη από την πρώτη στιγμή τις προτάσεις του προέδρου μας, η ΝΟΔΕ Μαγνησίας προχώρησε σε στοχευμένες θεματικές δράσεις. Ο κάθε επαγγελματικός κλάδος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το πρόγραμμά μας, να θέσει ερωτήσεις και με σαφήνεια να εξηγηθεί, να συζητηθεί, να αναλυθεί σε βάθος και με επάρκεια στους πολίτες, ώστε τελικά να γίνει κατανοητό από όλους. Οι μόνιμα διευρυμένες συνεδριάσεις μας, καθιέρωσαν τις ανοικτές πόρτες και την ενθάρρυνση συμμετοχής προς όλους. Στελεχώσαμε όλες τις γραμματείες μας, στα πρότυπα της κεντρικής οργάνωσης του κόμματός μας, με παλαιά και νέα στελέχη, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου μας αλλά και της μόνιμης συνεργασίας με τη νεολαία μας, την ΟΝΝΕΔ Βόλου.
Σας θυμίζω την τελευταία μας δράση, όπου σε συνεργασία με τη ΔΗΜΤΟ Βόλου και την ΟΝΝΕΔ Βόλου διοργανώσαμε από κοινού την 1η Εθελοντική Αιμοδοσία «Σταγόνα Ελπίδας», με την προσδοκία να γίνει θεσμός, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των τοπικών κομματικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία και τον Βόλο. Είχαμε μια άριστη συνεργασία με τον βουλευτή, την υφυπουργό και όλους τους πολιτευτές του κόμματός μας. Είχαμε την τιμή και την χαρά να υποδεχτούμε στον Νομό μας, κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ως προσκεκλημένοι των θεματικών εκδηλώσεών μας, όπως πρότινος η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο αντιπρόεδρος κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο κ. Κώστας Καραμανλής, ο κ. Χρήστος Σταικούρας, η κ. Νίκη Κεραμέως, η κ. Αραμπατζή, η κ. Άννα Καραμανλή, ο κ. Οικονόμου, ο κ. Δήμας κ.α. Τα στελέχη μας, σε κάθε μας εκδήλωση, είχανε την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τοπικά μας θέματα, να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με πολίτες και φορείς, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στον Νομό μας.

Θεωρείτε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας σας η ΝΟΔΕ ανταποκρίθηκε στον ρόλο της όσον αφορά στα σοβαρά τοπικά ζητήματα;
Εμείς πολιτευόμαστε με τη δύναμη του ορθού λόγου, με πυξίδα την αλήθεια. Με ευθύνη και σταθερή αναφορά σε αυτούς που αντιπροσωπεύουμε. Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι η θέση μιας κομματικής οργάνωσης στο πολιτικό γίγνεσθαι, δεν προσδιορίζεται από χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων. Για όλα τα σοβαρά τοπικά ζητήματα, υπήρξαν τοποθετήσεις με ανακοινώσεις της ΝΟΔΕ. Πολλές δράσεις και παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία και με φορείς της περιοχής και επεκτείναμε το πεδίο παρέμβασης με στοχευμένες πρωτοβουλίες.

Την Κυριακή ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ θα εκλεγεί από τη λαϊκή βάση. Γιατί τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουν τον Δήμο Νταόπουλο για πρόεδρο της ΝΟΔΕ;
Οι επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, αποτελούν κατ’ αρχήν μια δημοκρατική κατάκτηση για το Κόμμα μας. Οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες παίρνουν κυριολεκτικά το Κόμμα στα χέρια τους. Με άμεση ψηφοφορία επιλέγουμε τους αξιότερους για την πρώτη γραμμή της μάχης. Για να ξαναφέρουμε τη Νέα Δημοκρατία εκεί που πραγματικά της αξίζει. Στη διάρκεια της θητείας μου στην προεδρία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, ο πήχης των προσδοκιών ορίστηκε ψηλά και καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας.
Η αναγνώριση του έργου από τον γραμματέα της Π.Ε. κ. Λευτέρη Αυγενάκη και η κατάταξη από τον ίδιο της οργάνωσής μας στην κορυφαία τριάδα όλης της χώρας, αποτελούν δικαίωση της συλλογικής προσπάθειας την οποία θέλουμε να συνεχίσουμε με πιο δυνατή ορμή και την ισχυρότερη εντολή που θα μας δώσει η εκλογική βάση. Για μια αυριανή αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα απαλλάξει τη χώρα από αυτή τη σημερινή θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Σε περίπτωση που εκλεγείτε πρόεδρος, ποια είναι τα σχέδιά σας για την επόμενη ημέρα;
Για την επόμενη ημέρα στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας γιατί η υπόθεση της πολιτικής αλλαγής αφορά όλους τους πολίτες. Η κομματική οργάνωσή μας είναι η μεγάλη δύναμή μας. Κάνουμε πράξη την ανανέωση και όλοι έχουν ρόλο, χωρίς εσωκομματικούς αποκλεισμούς, χωρίς ομαδοποιήσεις. Αλλάζουμε οι ίδιοι για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα. Προχωράμε και ισχυροποιούμαστε οργανωτικά ώστε να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι, ακόμα πιο ισχυροί στην κρίσιμη ώρα των εθνικών εκλογών.
Η μεγάλη πρόκληση για μας είναι να σηκώσουμε όρθια πάλι την Ελλάδα. Έργο δύσκολο, ευθύνη τεράστια, ιστορική. Την αναλαμβάνουμε με θάρρος. Η ανάκαμψη της χώρας απαιτεί θυσία, τόλμη και αυταπάρνηση. Η Νέα Δημοκρατία καλείται και πάλι να κάνει πράξη αυτό που το όνομά της υποδηλώνει. Να οικοδομήσει μια νέα Ελληνική Δημοκρατία για τον 21ο αιώνα. Κανένας δεν περισσεύει σε αυτήν την κοινή προσπάθεια.
Καθημερινά αποδεικνύουμε ότι είμαστε ένα πραγματικά ανοικτό κόμμα που ακούει την κοινωνία και δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους χωρίς να ζητά κομματικά ένσημα.
Και για αυτό ζητώ από τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας τη στήριξη και την ψήφο τους για μια νέα δημιουργική θητεία.
Οφείλουμε όλοι να βρεθούμε δίπλα στους πολίτες, να σαρώσουμε όλη τη Μαγνησία μεταφέροντας το μήνυμα και το περιεχόμενο της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αυριανός πρωθυπουργός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το