Ελλάδα

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: Οι ομπρέλες «βάφτηκαν» πορτοκαλί κατά της βίας εις βάρος των γυναικών

Σε μία συμβολική κίνηση προχώρησε ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, καθώς ένωσε τη «φωνή» του του με τον ΟΗΕ και την παγκόσμια καμπάνια «ORANGE THE WORLD», φωτίζοντας «πορτοκαλί» τις εμβληματικές ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, χρώμα ευαισθητοποίησης κατά της βίας των γυναικών.

Συμμετέχοντας ενεργά στις «πορτοκαλί» δράσεις ανά τον κόσμο, ο δήμος της Αττικής φώτισε από χθες Τετάρτη 25/11 και για 16 ημέρες, το έργο «Ομπρέλες», έως και τις 10 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- στέλνοντας ισχυρό μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Το φετινό θέμα της διεθνούς καμπάνιας είναι: «Φώτισε τον Κόσμο Πορτοκαλί», με βασική στόχευση την ευαισθητοποίηση και υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών, στον αγώνα αφύπνισης ενάντια σε κάθε μορφή βίας σε βάρος της γυναίκας. Ολόκληρη η Ευρώπη ρίχνει «φως» σε ένα θέμα που αγγίζει εκατομμύρια γυναίκες, φωταγωγώντας κεντρικά κτίρια και μνημεία ευρωπαϊκών πόλεων με πορτοκαλί χρώμα, που συμβολίζει την αισιοδοξία για ένα μέλλον πιο φωτεινό και απαλλαγμένο από την έμφυλη βία.

Την πρωτοβουλία έλαβε ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, θέλοντας να στηρίξει ο Δήμος τον αγώνα ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των γυναικών, κατόπιν εισήγησης του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ψυχικού. Παράλληλα ενισχύεται και το πολύτιμο έργο του Δικτύου SDG 17 Greece.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το