Τοπικά

Δήμος Αλμυρού: Ιδιώτης εργολάβος θα πληρωθεί μετά από εννέα χρόνια

Μετά από εννέα χρόνια και μετά από δικαστική απόφαση θα πληρωθεί ιδιώτης εργολάβος στον Αλμυρό.

Ιδιώτης που κλήθηκε με ανάθεση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Δήμο Αλμυρού, στις πλημμύρες του 2009, θα πληρωθεί μετά από 9 χρόνια, καθώς δικαιώθηκε από τη δικαιοσύνη.
Στον Δήμο κοινοποιήθηκε απόφαση του Ειρηνοδικείου Αλμυρού, μετά από αγωγή που κατέθεσε εργολάβος από το Κρόκιο. Με την απόφαση, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει στον ιδιώτη το ποσό των 6.691,00 €, με το νόμιμο τόκο από την επομένη της επίδοσης της αγωγής μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφλησή του. Η οφειλή του Δήμου προς τον ιδιώτη, αφορά εργασίες αποκατάστασης ρεμάτων στην περιοχή της Τ.Κ. Κροκίου, λόγω πλημμύρας, τον Δεκέμβριο του 2009, χρησιμοποιώντας τα ιδιόκτητα μηχανήματά του (εκσκαφέα, φορτωτή και φορτηγό αυτοκίνητο).

Η απόφαση κηρύχθηκε προσωρινά εκτελεστή, επομένως πρέπει εντός 60 ημερών από την επίδοσή της να καταβληθεί το ποσό στον αντίδικο, ώστε να μην κινδυνεύσει, ο Δήμος με αναγκαστική εκτέλεση (και συσσώρευση επιπλέον εξόδων) σε βάρος του. Στη δίκη δεν εξετάσθηκε μάρτυρας ανταπόδειξης από πλευράς Δήμου και δεν είναι δυνατή η προσθήκη διαφορετικών απόψεων και ισχυρισμών σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, οπότε δεν θα ασκηθεί έφεση.
Θα ζητηθεί από τον αντίδικο έκπτωση του κονδυλίου των τόκων ή διακανονισμός της καταβολής της οφειλής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το