Τοπικά

Δημοπρατείται η β΄ φάση των υδρευτικών γεωτρήσεων σε Μέλισσα και Αρμένιο

geotriseis
Δόθηκε σήμερα η έγκριση από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τη δημοπράτηση του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Αξιοποίηση γεωτρήσεων και κατασκευή δικτύων διανομής ύδατος για την εξυπηρέτηση των Τ.Κ. Μέλισσας & Αρμενίου», προϋπολογισμού 1.125.450,00 €, (με ΦΠΑ). Συγκεκριμένα δημοπρατείται η β΄φάση του έργου που αφορά την τοποθέτηση των δικτύων, καθώς η ανόρυξη των γεωτρήσεων έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός, με το έργο αυτό λύνεται ένα βασικό ζήτημα της περιοχής, ένα θεμελιώδες ζήτημα ζωής, που αφορά την ποιότητα του νερού. «Σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλελέρ ωριμάσαμε το έργο αυτό για να δώσουμε ένα τέλος στο πρόβλημα, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών».

Ειδικότερα,με την παρέμβαση αυτή εξασφαλίζεται δίκτυο διανομής αγωγών ύδρευσης για την εξυπηρέτηση των περιοχών Μέλισσας και Αρμενίου, συνολικού μήκους 19.954 μ. (περίπου).

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δικαιούχο και φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 16/01/2015. Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Κιλελέρ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το