Τοπικά

Δημοπρατείται το νέο κτίριο στο Δημοτικό σχολείο Αλοννήσου

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ-ΒΑΦΙΝΗΣ-
Άναψε το πράσινο φως για την ανέγερση νέου κτιρίου που θα στεγάσει τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου, καθώς δόθηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η έγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργου με τίτλο «Προσθήκη Αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου», προϋπολογισμού 1.526.000 €. Η σχετική απόφαση λήφθηκε από τον περιφερειάρχη μετά τη θετική αξιολόγηση του έργου από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δήλωσή του ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο λύνει το πρόβλημα στέγασης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας της Αλοννήσου. «Η κατασκευή του νέου κτιρίου ήταν επιβεβλημένη, καθώς το υπάρχον κτίριο δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες των μαθητών και των δασκάλων. Πλέον δημιουργείται ένα μοντέρνο σχολείο, με σύγχρονες προδιαγραφές το οποίο λύνει το ζήτημα της υποδομής για πολλές δεκαετίες στο μέλλον. Η υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται χάριν στην άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο του νησιού».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έργο που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μέσω της δημιουργίας ασφαλούς και κατάλληλου σχολικού κτηρίου. Αφορά σε επέκταση του Δημοτικού Σχολείου του νέου οικισμού (Πατητήρι) στην νήσο Αλόννησο και περιλαμβάνει:
i. Προσθήκη κατ’ επέκταση (Κ1), ανεξάρτητου κτιρίου, με χρήση χώρων: αρχείο – γραμματεία – φωτοτυπικό και Ιατρείο.
ii. Κατασκευή νέου διωρόφου (Κ2), σχολικού κτιρίου, με χρήσεις χώρων ανά όροφο ως ακολούθως:
α) το υπόγειο περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους,
β) το ισόγειο περιλαμβάνει μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο WC αγοριών – κοριτσιών – ΑΜΕΑ και αποθηκευτικό χώρο,
γ) ο πρώτος υπέρ του ισογείου όροφος περιλαμβάνει χώρο αιθουσών διδασκαλίας, χώρο βιβλιοθήκης χώρο WC ανδρών και χώρο WC κοριτσιών.
iii. Προσθήκη κατ’ επέκταση (Κτίριο Ι), στο είδη υπάρχον κτίριο, με χρήσεις αιθουσών διδασκαλίας και μικρού γραφείου.
Οι εν λόγω κατασκευές έχουν επιφάνεια 1.165 τ.μ. κυρίων χώρων και 510 τ.μ. βοηθητικών χώρων περίπου.

Το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και είναι ένα ακόμα έργο του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Αλοννήσου (ΟΣΑΝ). Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με σχετική προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί, ενώ φορέας πρότασης και λειτουργίας του είναι ο Δήμος Αλοννήσου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το