Κατηγορίες: Τοπικά

Δημοπρατείται η επέκταση του αγωγού ύδρευσης στο παλαιό Τρίκερι

Δημοπρατείται μετά από έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Επέκταση αγωγού ύδρευσης προς τον οικισμό του Πύθου στο νησί παλαιό Τρίκερι», προϋπολογισμού 100.000,00 € (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Αναβαθμίζουμε την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού στο παλαιό Τρίκερι, επεκτείνοντας το δίκτυο ύδρευσης. Με την υλοποίηση του έργου συμβάλλουμε στην κάλυψη των υδρευτικών αναγκών του οικισμού, δεδομένου ότι η έλλειψη πηγαίου νερού στο νησί Παλαιού Τρικερίου είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα. Κατ’ επέκταση, με την υδροδότηση του οικισμού βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης, τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των επισκεπτών του νησιού, δίνοντας ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της νήσου Παλαιού Τρικερίου, καθώς και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έργο που αφορά σε υποδομές ύδρευσης και ειδικότερα σε επέκταση αγωγού ύδρευσης, ο οποίος προβλέπεται να έχει αφετηρία την κεντρική δεξαμενή της νήσου Παλαιού Τρικερίου, του Δήμου Νοτίου Πηλίου, και να καταλήγει στον οικισμό του Πύθου. Προβλέπονται εργασίες εγκατάστασης υπόγειου δικτύου ύδρευσης, αγωγού PE 10 atm, διαμέτρου Φ90 και συνολικού μήκους 1.100 μέτρων.

Ακολουθεί πλέον, η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δικαιούχο του έργου. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ενώ κύριος και φορέας λειτουργίας ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. και εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκοπέλου (ΟΣΑΝ).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χωρίς το Πανιώνιος-Ολυμπιακός η 9η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ

Για λόγους ασφαλείας το προγραμματισμένο για σήμερα παιχνίδι Πανιώνιος-Ολυμπιακός Βόλου αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη,…

25 Νοεμβρίου 2023

Υποψήφιος για κορυφαίος προπονητής στη Σούπερ Λιγκ 2 ο Ελευθερόπουλος

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών ΠΣΑΠΠ, όπως κάθε χρόνο, αναγνωρίζει και βραβεύει τους ποδοσφαιριστές…

25 Νοεμβρίου 2023

Άλλαξε η ώρα στους αγώνες ΠΑΟΚ-Βόλου και Λεβαδειακού-Νίκης στο Κύπελλο

Σε δύο αλλαγές ως προς την ώρα δύο αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας προχώρησε η ΕΠΟ και η μία…

25 Νοεμβρίου 2023

Δημήτρης Εσερίδης: «Πλήρης εγκατάλειψη του Δήμου»

  Για πλήρη εγκατάλειψη του Δήμου Αλμυρού από την επομένη των εκλογών, κάνει λόγο σε…

25 Νοεμβρίου 2023

Ήρθε στον Βόλο ο Χοσέτε Μιράντα

Συνεπής στο ραντεβού του αποδείχθηκε ο Χοσέτε Μιράντα. Ο διεθνής άσος απουσίαζε στην Ισημερινή Γουινέα…

25 Νοεμβρίου 2023

Ο ΣΙΜΕΑ τίμησε την ημέρα Εθνικής Αντίστασης

  Με εκδήλωση με τίτλο «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Πολυτεχνείο – Πόσα οφείλει το πολυτεχνείο στην αντίσταση» τίμησε χθες…

25 Νοεμβρίου 2023