Τοπικά

Δημοπρατείται η αντικατάσταση κεντρικών καταθλιπτικών αγωγών ύδρευσης Δήμου Σκοπέλου

σκοπελος

Με τη δημοπράτηση του έργου αντικατάστασης των κεντρικών καταθλιπτικών αγωγών ύδρευσης στη Σκόπελο προϋπολογισμού 494.000 ευρώ, ολοκληρώνεται η παρέμβαση για την αναβάθμιση της ποιότητας και της ποσότητας του πόσιμου νερού στο νησί. Κι αυτό γιατί πριν λίγες μέρες εγκρίθηκε η δημοπράτηση και για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης Σκοπέλου προϋπολογισμού 233.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, “στόχος μας είναι η εξασφάλιση επαρκούς και υψηλής ποιότητας νερού, καθώς και η βελτίωση της καθημερινότητας για τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού. Μέσω του ΕΣΠΑ, στηρίζουμε στην πράξη τα νησιά των Σποράδων με έργα ουσίας, τα οποία αποτελούν μια ελπίδα για τις συγκεκριμένες περιοχές καθώς δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία και στηρίζουν θέσεις εργασίας».

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται παρέμβαση, μέσω της αντικατάστασης των παλαιών αγωγών μεταφοράς με νέους, η οποία θα συμβάλει στον περιορισμό των απωλειών και στην βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού, του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έργο που αφορά σε αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Σκοπέλου και συγκεκριμένα στην αντικατάσταση κεντρικών καταθλιπτικών αγωγών στα τρία (3) δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Σκοπέλου.

Η αντικατάσταση θεωρείται επιβεβλημένη για τους εξής λόγους: α) Παλαιότητα και φθορά αγωγών, β) Ακατάλληλο υλικό κατασκευής αγωγών και γ) Όδευση μέσω ιδιοκτησιών και εκτός δρόμων δημόσιας χρήσης. Ειδικότερα κατασκευάζονται 1.650m (περίπου) αγωγού διατομής Φ200 στην χώρα Σκοπέλου, 1.700m αγωγού διατομής Φ125 & Φ110 στην Γλώσσα και 705m αγωγού διατομής Φ160 στο Ν. Κλίμα. Επιπλέον αντικαθίστανται δύο (2) μικρά τμήματα του δικτύου διανομής στην χώρα Σκοπέλου, συνολικού μήκους 465m αγωγού διατομής Φ125, καθώς και ένα (1) τμήμα μήκους 290m του κεντρικού αγωγού διατομής Φ 200 στο Ν. Κλίματος. Τέλος, αντικαθίσταται εξ’ ολοκλήρου η υδραυλική εγκατάσταση της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης του Ν. Κλίματος.

Ακολουθεί πλέον η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δικαιούχο του έργου. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ενώ κύριος και φορέας λειτουργίας η ΔΕΥΑ Σκοπέλου, την οποία βαρύνει ο Φ.Π.Α. του έργου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. και εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκοπέλου (ΟΣΑΝ).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το