Τοπικά

Δημοπρατείται το δίκτυο αποχέτευσης στα Καλά Νερά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Δωρεάν οι ιδιωτικές συνδέσεις

 

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το μεγάλο έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στα Καλά Νερά. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.700.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 καλύπτοντας και το χρηματοδοτικό κόστος για τις ιδιωτικές συνδέσεις των ιδιοκτησιών του οικισμού με το δίκτυο αποχέτευσης.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε στη δημοπράτηση του δικτύου αποχέτευσης των Καλών Νερών ένα έργο που μαζί με την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού αλλάζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.« Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την περιοχή, που προστατεύει τη δημόσια υγεία, βελτιώνει την ποιότητα ζωής για κατοίκους και παραθεριστές, αναβαθμίζει την ποιότητα του περιβάλλοντος στο παραλιακό μέτωπο του Παγασητικού και επιπλέον δημιουργεί θέσεις εργασίας σε μια απαιτητική εποχή για την κοινωνία και την οικονομία.

 

Το έργο
Το έργο «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ» αφορά:
•την κατασκευή των αποχετευτικών αγωγών του εσωτερικού δικτύου του οικισμού μήκους τάξης 7,5 km
•την κατασκευή του ωθητικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων έως την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων μήκους τάξης 1,5 km
•την κατασκευή 2 Αντλιοστασίων ακαθάρτων •την τοποθέτηση φρεατίων επίσκεψης – συμβολής
•την κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων μέχρι τη ρυμοτομική γραμμή (το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από τον κύριο του έργου).
Στον οικισμό της περιοχής μελέτης δεν υπάρχει σήμερα αποχετευτικό δίκτυο. Η συλλογή των λυμάτων γίνεται με ιδιωτικούς βόθρους. Οι αγωγοί του εσωτερικού δικτύου, διέρχονται από διανοιγμένες ασφαλτοστρωμένες οδούς. Ο αγωγός μεταφοράς λυμάτων για το μεγαλύτερο μήκος του, διέρχεται από ασφαλτοστρωμένες οδούς και μόνο στο γήπεδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων διέρχεται από χωματόδρομο και εκτός δρόμου περιοχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το