Τοπικά

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η βελτίωση του δρόμου Βένετο – Κουλούρι

Ξεκινά, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η διαδικασία για τη βελτίωση της ασφάλειας στο δρόμο από τον οικισμό του Βένετου μέχρι την παραλία Κουλούρι. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης του έργου, προϋπολογισμού 750.000 που αφορά παρεμβάσεις σε μήκος 2,2 χλμ.
«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, δημοπρατούμε ένα χρήσιμο έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας από τον οικισμό του Βένετου μέχρι την παραλία στη θέση Κουλούρι» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Συνεχίζουμε να μελετάμε, να χρηματοδοτούμε και να υλοποιούμε έργα που δίνουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης. Και προετοιμάζουμε το αύριο για να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότεροι κλυδωνισμοί στην κοινωνία και την οικονομία. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας το πρώτο τετράμηνο του 2020 είναι πρώτη Περιφέρεια στη χώρα σε δημοπρατήσεις έργων, με 38 δημοπρατήσεις συνολικού προϋπολογισμού 49.117. 352 ευρώ» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τί περιλαμβάνει το έργο

Το έργο περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:
• Διαπλάτυνση της οδού έτσι ώστε το μέσο πλάτος του οδοστρώματος να είναι 6,00μ και έρεισμα πλάτους 0,50μ ή επενδεδυμένη τάφρος.
• Κατασκευή τάφρου τριγωνικής διατομής για την απορροή των υδάτων.
• Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου τριγωνικής διατομής σε όλο το μήκος του δρόμου
• Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού μήκους 40,00μ. .
• Εργασίες οδοστρωσίας :κατασκευή υπόβασης μεταβλητού πάχους και βάσης πάχους 10,00 εκ.
• Ασφαλτικές εργασίες: ασφαλτική προεπάλειψη και κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m με χρήση κοινής ασφάλτου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το