Τοπικά

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών: Να αναιρεθεί η ποινή που επιβλήθηκε στην καθαρίστρια από τον Βόλο

Την ερχόμενη εβδομάδα στις 6 Φεβρουαρίου, εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης, που είχε επιβληθεί στην καθαρίστρια από τον Βόλο για την παραποίηση του ενδεικτικού της Ε΄ Δημοτικού σε απολυτήριο Δημοτικού. Σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών δηλώνει αλληλέγγυος στην καθαρίστρια εν όψει της προσεχούς δίκης και σημειώνει πως απαιτεί την αναίρεση της ποινή που είχε επιβληθεί αλλά και την επαναφορά της στην εργασία.

Η ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συλλόγου:

“Την ερχόμενη εβδομάδα στις 6 Φεβρουαρίου, εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης, που είχε επιβληθεί στην καθαρίστρια από τον Βόλο για την παραποίηση του ενδεικτικού της Ε΄ Δημοτικού σε απολυτήριο Δημοτικού.Ενός απολυτηρίου που της επέτρεψε να δουλεύει για να ζήσει την οικογένεια της κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες! Για την θέση την οποία προσλήφθηκε η καθαρίστρια, και για την παρασχεθείσα εργασία που παρείχε, το αν είχε τελειώσει την Ε΄ ή την ΣΤ΄ Δημοτικού δεν αφαιρεί σε γνώσεις ή δεξιότητες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ποιότητα των υπηρεσιών της .Υπηρεσίες που όλοι αναγνωρίζουν ότι με ευσυνειδησία παρείχε.

Μετά το κύμα διαμαρτυρίας και πρωτοφανούς συμπαράστασης που ξεσήκωσαν τα ταξικά σωματεία, έγινε δυνατή η αποφυλάκιση της. Εμείς οι γυναίκες του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών στεκόμαστε αλληλέγγυες στην αγωνίστρια της ζωής εν όψει της προσεχούς δίκης. Απαιτούμε την αναίρεση της ποινής, επαναφορά στην εργασία της, και αναγνώριση των δεδουλευμένων της. Καλούμε τις εργαζόμενες, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να σταθούν στον δίκαιο- δύσκολο- αγώνα της καθαρίστριας. Μόνο ο ενωμένος ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να αντιπαλέψει τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών παλεύει για μια άλλη κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου όλοι θα είναι ισότιμοι μεταξύ τους, και όπου όλοι θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το