Τοπικά

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών: Δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας την κρίση

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας ενώνει τις δυνάμεις του με τα εργατικά σωματεία, στις 28 Απρίλη για να δυναμώσουν οι φωνές τους και μαχητικά να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας της υγείας, των οικογενειών τους, αλλά και να υπερασπιστούν τα εργασιακά του δικαιώματα.

“Όπως μαχητικά συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, της ΟΕΝΓΕ στις 7 Απρίλη και των εμποροϋπαλλήλων στα Σούπερ Μάρκετ στις 15 Απρίλη συνεχίζουμε αναδεικνύοντας την αξία της κοινής μας δράσης με τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, τους αγροτικούς συλλόγους.
Το προηγούμενο διάστημα ξεγυμνώθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολιτικής που θυσιάζει το δικαίωμα των οικογενειών μας στη δημόσια δωρεάν υγεία στο θεό της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών.

Ακόμη σημειώνει ότι “αυτή η πολιτική στερεί από εμάς και τις οικογένειές μας διαχρονικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στερεί την πρόληψη , στερεί τις κλινικές, τα εργαστήρια, τα χειρουργεία, καθώς η λειτουργία όλων έχει ανασταλεί λόγω της επιδημίας του κορωνοϊου. Υποχρεώνει τις έγκυες να πληρώνουν αδρά στον ιδιωτικό τομέα για τις αναγκαίες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου αφού τα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων μαιευτικών κλινικών έχουν κλείσει. Προβάλλουν την ατομική μας ευθύνη για να κρύψουν ότι αφήνουν τις οικογένειές μας έρμαια των επιχειρηματικών ομίλων. Όμως η υγεία των οικογενειών μας είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους. Δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας την κρίση”.

Στην ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Σύλλογος προσθέτει:

“Η κυβέρνηση ρίχνει στις πλάτες των εργαζομένων τις συνέπειες της επιδημίας, την ώρα που παίρνει μέτρα για να ενισχύσει και να διευκολύνει την μεγαλοεργοδοσία. Τα προνόμια που χάρισε η κυβέρνηση στους επιχειρηματικούς ομίλους δεν περιορίζονται στις φοροαπαλλαγές, στην αναστολή πληρωμών για τις ασφαλιστικές εισφορές και τις ρυθμίσεις. Τους άναψε και το πράσινο φως :

· Για να πετάξουν χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες στην ανεργία
· Για να επεκτείνουν τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις,
· Για να δουλεύουμε πιο εντατικά, χωρίς δικαιώματα.
· Για να μας επιβάλουν την τηλεργασία που σημαίνει 24ωρη σκλαβιά.

Η κυβέρνηση δίνει νέα όπλα στην εργοδοσία για να αυξάνει την εκμετάλλευσή μας.
Δε θα τους αφήσουμε !
Δε θα μας κλείσουν το στόμα παίρνοντας μέτρα καταστολής και ποινικοποιώντας τους αγώνες των εργαζομένων

Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαχείριση της κρίσης.
Δε συμβιβαζόμαστε με την “ευέλικτη” εργασία που βάζει σε καραντίνα τα δικαιώματα των εργαζομένων
Δε συμβιβαζόμαστε να είναι οι ανάγκες μας στο περιθώριο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλοι και όλες σταθερή δουλειά με ικανοποιητικό εισόδημα, να έχουμε ελεύθερο χρόνο, και δημόσιες δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας , Παιδείας, Πρόνοιας.
Το μέλλον των παιδιών μας δε χωράει σε μια κοινωνία που έχει για θεό το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.
Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να μας βρει παροπλισμένες και απογοητευμένες
Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές.
Παίρνουμε θέση στο συλλογικό αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το