Τοπικά

Δημήτρης Πιτσιώρης: «Γιατί ψηφίζω τον Απόστολο Παπαδούλη»

Τη στήριξή του στον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου κ. Απόστολο Παπαδούλη εκφράζει με γραπτή δήλωσή του ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Πιτσιώρης:

Το μέλλον του Βόλου και κατ΄επέκταση του Νομού κάθε άλλο παρά αισιόδοξο προβάλλει σήμερα. Η πόλη μας στερείται συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουν η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα. Το γεγονός δηλαδή ότι συγκροτούν γεωγραφικά, διοικητικά, υπηρεσιακά και συγκοινωνιακά κέντρα που εξυπηρετούν μείζονες πληθυσμούς.
Ακόμη και ως πανεπιστημιούπολη με 5.000 έως 6.000 φοιτητές και καθηγητές υπολείπεται των 27.000,16.000 και 13.000 που οι παραπάνω πόλεις συγκεντρώνουν. Τέλος η παραδοσιακή οικονομική δύναμη της πόλης, η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, συρρικνώνεται χωρίς ορατές προοπτικές ανάκαμψης.
Με αυτά τα δεδομένα ο ρόλος του Δήμου είναι τόσο καθοριστικός όσο σε καμιά άλλη εποχή.
Γιατί αν δεν ηγηθεί ο Δήμος Βόλου μιας ρωμαλέας προσπάθειας ανάταξης της πτωτικής αυτής πορείας, η περιοχή μας θα συνεχίζει να παρακμάζει και να μετατρέπεται ολοένα σε πόλη χαμηλοσυνταξιούχων και ανέργων.
Σήμερα ο Δήμος αποτυγχάνει να προσφέρει σε ικανοποιητικό βαθμό ακόμη και τις παραδοσιακές αυτοδιοικητικές υπηρεσίες.
Να προσφέρει δηλαδή κατά προτίμηση πηγαίο και φθηνό νερό σε σύγχρονο υδρευτικό δίκτυο, αποχέτευση που δεν θα απειλεί τον Παγασητικό, καθαριότητα και σύγχρονη διαχείριση σκουπιδιών και πράσινο που δεν θα εξαντλείται στα λουλουδάκια ενός οδικού άξονα αλλά θα αγκαλιάζει όλο το φυσικό περίγυρο της πόλης.
Μπροστά σε αυτά τα πολλαπλά αδιέξοδα ο αυριανός δήμαρχος της πόλης πρέπει να έχει επιστημονική και διοικητική επάρκεια. Εμπειρίες από τον κόσμο των επιχειρήσεων και επαρκή γνώση των Ευρωπαϊκών δεδομένων.
Και τέτοιος ανεπιφύλακτα είναι ο κ. Απόστολος Παπαδούλης του οποίου οι αρχές, οι γνώσεις, οι εμπειρίες, η αυστηρότητα και το πρόγραμμά του αποτελούν εγγύηση για μια νέα πορεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το