Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Στον εισαγγελέα σήμερα ο σκηνοθέτης κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή

Eνώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί σήμερα, Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στη ΓΑΔΑ, αντιμέτωπος με την κατηγορία του «βιασμού κατά συρροή». Επειτα από την κατάθεση στον Εισαγγελέα, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα παρουσιαστεί ενώπιον της ανακρίτριας, η οποία συμφώνησε στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης εναντίον του. Μέσα σε πέντε ημέρες θα πρέπει να απολογηθεί και τότε θα αποφασιστεί αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι. Δεδομένου ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζει για βιασμό κατά συρροή είναι κακούργημα, είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί η προφυλάκισή του.

«Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω είναι για βιασμό (η κατηγορία). Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο δικηγόρος του, Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας.

To χρονικό της σύλληψης Λιγνάδη
Υπενθυμίζεται ότι ο ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου, με την κατηγορία του «βιασμού κατά συρροή». Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο σκηνοθέτης ειδοποιήθηκε από τις Αρχές για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ όπου και συνελήφθη. Λίγες ώρες πριν από την έκδοση του εντάλματος και συγκεκριμένα στις 15:45, ο Λιγνάδης παρουσιάστηκε, μαζί με τον δικηγόρο του στη ΓΑΔΑ, ζήτησε να μάθει αν υπάρχει ένταλμα και αποχώρησε, όταν τον ενημέρωσαν πως δεν υπήρχε κάτι στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα το ένταλμα εκδόθηκε κι έτσι ο γνωστός σκηνοθέτης πήγε για δεύτερη φορά στη ΓΑΔΑ. Κατά την πρώτη επίσκεψη, ο Δημήτρης Λιγνάδης έδωσε στις Αρχές το τηλέφωνό του, στο οποίο και τον κάλεσαν αφότου εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης.

Πληθαίνουν οι κατηγορίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη
Ολοένα και περισσότερες γίνονται οι καταγγελίες που φτάνουν στις εισαγγελικές Αρχές σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη του θεάτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον του εισαγγελέα κατέθεσε μάρτυρας, ο οποίος υποστήριξε ότι έπεσε και αυτός θύμα βιασμού από τον σκηνοθέτη πριν από 5 χρόνια. Ο μάρτυρας κλήθηκε από τον εισαγγελέα στο πλαίσιο την διερεύνησης της πρώτης μήνυσης που υποβλήθηκε από τον 40χρονο Βασίλη Κ. και φέρεται η μαρτυρία του να είναι πολύ σημαντική για τη δράση του σκηνοθέτη, καθώς τα όσα περιγράφει δεν είναι παραγεγραμμένα. Στοιχεία φέρεται να κατέθεσε την Παρασκευή και η γυναίκα μάρτυρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκε μέχρι το 2017 στο στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη και φέρεται να είπε ότι γνώριζε πως είχε επαφές με ανήλικα.

Με άκρα μυστικότητα ένωσε τις μαρτυρίες η Εισαγγελία Πρωτοδικών
Οπως μετέδωσε το ethnos.gr, η Εισαγγελία Πρωτοδικών όλο το προηγούμενο διάστημα είχε επιδοθεί σε έναν δύσκολο αγώνα δρόμου, προκειμένου να φθάσει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για όσα καταλογίζονται στον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό προτού κάνει την κίνηση της. Με άκρα μυστικότητα καλούσε μάρτυρες, έπαιρνε καταθέσεις και προσπαθεί να «κουμπώσει» τα κομμάτια των καταγγελιών με στοιχεία που θα την οδηγήσουν σε ένα σίγουρο μονοπάτι, όπως την έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Η μήνυση που υποβλήθηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς και όσα περιγράφονται σε αυτήν από έναν 25χρονο σήμερα άνδρα, δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Ο μηνυτής είναι ένας άνδρας τον οποίο δεν έχουν ενώπιον τους και δεν μπορούν να έχουν σύντομα, καθώς βρίσκεται σε κάποια σκανδιναβική χώρα. Θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι θα ζητηθεί η κατάθεσή του μέσω δικαστικής συνδρομής. Μέχρι εκείνη την ώρα όμως, τα στοιχεία που έχει δώσει ο 25χρονος πρέπει να αξιοποιηθούν και αυτό, όπως φαίνεται, γίνεται.

Τα λεγόμενα του 25χρονου και τα ονόματα που αναφέρει στην μήνυση του έγιναν αντικείμενο έρευνας, με τον εισαγγελέα να καλεί ένα από τα πρόσωπα και να επιβεβαιώνει τα περιστατικά που αναφέρονται στη μήνυση του 25χρονου για το modus operandi του γνωστού σκηνοθέτη. Δεν αποκλείεται μάλιστα να κληθούν και αλλά πρόσωπα πολύ σύντομα, τα οποία, αν επιβεβαιώσουν τις ίδιες συμπεριφορές, θα δώσουν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το