Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Προθεσμία μέχρι Τετάρτη για να απολογηθεί – Αρνείται τις κατηγορίες

Μέχρι την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 12:00, πήρε προθεσμία για να καταθέσει στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή. Ο γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης, μετά την σύντομη παραμονή του στην Ευελπίδων όπου παρουσιάστηκε με χειροπέδες, επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου και θα παραμείνει μέχρι την ημερομηνία της απολογίας του.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Νίκο Γεωργουλέα, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού κατά συρροή. «Ακολουθήθηκε η διαδικασία. Η προθεσμία είναι για την Τετάρτη στις 12:00. Και πριν και μετά υπάρχει πλήρης άρνηση. θα μελετήσουμε τη δικογραφία και θα σας ενημερώσουμε» δήλωσε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη, περιλαμβάνονται τρεις καταθέσεις και δύο μηνύσεις.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε από ένα 40χρονο σήμερα άνδρα, ο οποίος ζει στο εξωτερικό και ήδη μιλήσει δημοσίως. Στην εισαγγελία όμως κατατέθηκε και μια δεύτερη μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, μόλις την περασμένη Παρασκευή και αυτή αφορά επίσης στο αδίκημα του βιασμού.
Υπενθυμίζεται ότι σκηνοθέτης – ηθοποιός συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές αφού πρώτα έλαβαν καταθέσεις από σημαντικούς μάρτυρες που έδεσαν τις καταγγελίες που υπήρχαν σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Νέα μαρτυρία για αποπλάνηση 15χρονου
Εν τω μεταξύ μια νέα μαρτυρία που αφορά σε αποπλάνηση ανηλίκου ήρθε στο φως για τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή. Ο Χρίστος Χ. περιγράφει με τη σειρά του τα όσα έζησε με τον Δημήτρη Λιγνάδη και τονίζει ότι «δεν κατηγορώ τον Δ. Λ. για βιασμό, αλλά για την επιτυχή προσπάθεια χειραγώγησής μου -αποπλάνηση λέγεται αυτό- με άμεσο στόχο την σεξουαλική συνεύρεση του μαζί μου». Ο Χρίστος Χ. δημοσιοποίησε την καταγγελία κατά του Δημήτρη Λιγνάδη με επιστολή του στο 2020mag.gr και στη δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το