Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Στο ΣτΕ αίτηση για ακύρωση της μεταγωγής στο Δομοκό

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε σήμερα η προσφυγή του Δημήτρη Κουφοντίνα με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Ο κρατούμενος σταμάτησε την απεργία πείνας στην οποία κατήλθε για περισσότερες από 60 ημέρες και παραμένει προσωρινά στο νοσοκομείο της Λαμίας, μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Σήμερα, ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ (πρόεδρος η κυρία Σαρπ και εισηγητής ο κύριος Αντωνόπουλος) ο Δημήτρης Σαραφιανός, ένας εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα, ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, η επίμαχη απόφαση δεν είναι νόμιμη, ενώ χαρακτήρισε αντισυνταγματικο το νόμο 4760/2020 για τις μεταγωγές κρατουμένων.

Ακόμη, ο κ. Σαραφιανός υποστήριξε ότι υπό το φως του ισχύοντος Συντάγματος για το επίμαχο θέμα, αρμόδια να επιληφθούν είναι Διοικητικά Δικαστήρια, αφού ήδη επιλαμβάνονται επί της εκτέλεσης των χρηματικών ποινών.

Από την άλλη πλευρά το δημόσιο, παρατάθηκε στο δικαστήριο μέσω του ΝΣΚ και συμφώνησε με την άποψη που εκφράστηκε στην αίτηση αναστολής του ΣτΕ, δηλαδή ότι το όλο θέμα υπάγεται στην αρμοδιότητα των Ποινικών Δικαστηρίων και ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το