Πολιτισμός

Δημήτρης Κολυνδρίνης: Σταθμοί της διαδρομής 70 ετών σε λεύκωμα

 

Την Ιστορία τη γράφουν οι άνθρωποι. Και η περιδιάβαση από το χθες στο σήμερα, που θα επιχειρηθεί στο συλλεκτικό λεύκωμα που προτίθεται να κυκλοφορήσει εντός του 2022 η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών λειτουργίας, θα αποτελέσει μία υπενθύμιση όλων όσοι έχουν συνδράμει στην ανάπτυξη των συγκοινωνιών στην περιοχή μας τις τελευταίες δεκαετίες. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης, μίλησε για την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη και τη συγκέντρωση του αρχειακού υλικού.

Το γεγονός και μόνο ότι οι υπεύθυνοι του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας έχουν μέχρι στιγμής περισσότερες από χίλιες φωτογραφίες στη διάθεσή τους, είναι ενδεικτικό του τεράστιου όγκου δεδομένων που θα κληθούν σύντομα να ταξινομήσουν και να επιλέξουν για την έκδοση, η οποία προγραμματίζεται για το έτος που διανύουμε. Το λεύκωμα, το οποίο θα επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Φίλιππος Καραμέτος, θα φωτίσει την ιστορική εξέλιξη των συγκοινωνιών στη Μαγνησία, από τα πρώτα χρόνια μετά τη λήξη του Εμφυλίου, μέχρι και σήμερα. Από την ψήφιση από την κυβέρνηση Πλαστήρα του νόμου 2119/1952, που έφερε την υπογραφή του τότε υπουργού Συγκοινωνιών, Γεώργιου Μπουρδάρα από την Ευρυτανία, και τη δημιουργία της κοινοπραξίας με την επωνυμία Κοινό Ταμείο Εισπράξεως Λεωφορείων (ΚΤΕΛ), η οποία υφίσταται μέχρι σήμερα, βασική επιδίωξη παραμένει η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επιβατών.
«Πιστεύω ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα κυκλοφορήσει το λεύκωμα. Έχουμε ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από χίλιες φωτογραφίες, αν και η συλλογή τους έχει ξεκινήσει από χρόνια. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να συγκεντρώσουμε επιπλέον υλικό. Μέχρι τέλη Μαρτίου θα δεχόμαστε υλικό. Οι περισσότερες φωτογραφίες προέρχονται από παλιούς και νυν εργαζόμενους και μετόχους, αλλά και όσους είχαν σχέση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ καθ’ όλη τη διάρκεια της 70χρονης παρουσίας μας. Υπάρχουν φωτογραφίες ακόμη και από τους πρώτους, οι οποίοι εργάστηκαν στην κοινοπραξία και βρίσκονται εν ζωή. Όπως πολύτιμη πηγή είναι το αρχείο Ζημέρη. Ο γιος του, Κώστας, είναι μέτοχος και εργάζεται στην εταιρεία, οπότε μας βοήθησε σημαντικά», είπε ο κ. Κολυνδρίνης, ο οποίος στάθηκε στη σημασία της φετινής επετείου: «Συμπληρώνουμε εβδομήντα χρόνια λειτουργίας, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού. Και αυτό είναι μία καλή αφορμή για να παρουσιάσουμε μία έκδοση με όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία μπορούμε, η οποία θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Καλό είναι να μην ξεχνάμε την Ιστορία μας».
Στο μεταξύ, ο ερχομός του 2022 για τον Δημήτρη Κολυνδρίνη σήμανε και τη συμπλήρωση 20 ετών στην ηγεσία του ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Μαγνησίας. «Από τη μία θυμάμαι τον αγώνα και το διαρκές τρέξιμο που απαιτεί η θέση αυτή. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχει και ικανοποίηση από το αποτέλεσμα», είπε με νόημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το