Τοπικά

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο άνθρωπος δίχως Θεό, γίνεται θηρίο»

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια γιορτάστηκε σήμερα στον Βόλο η Κυριακή της Πεντηκοστής, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ακολούθως, τελέστηκε ο Εσπερινός της γονυκλισίας και ο Μητροπολίτης οποίος απηύθυνε στους πιστούς εόρτιο χαιρετισμό.

Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «ο Κύριος κάλεσε τους μαθητές Του, στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, να ξεδιψάσουν τις ψυχές τους, δεχόμενοι τον Παράκλητο. Είμαστε ευλογημένοι, διότι έχουμε μέσα μας τον Πνεύμα το Άγιο. Και σήμερα οι άνθρωποι διψούν την Αλήθεια, για να νοηματοδοτήσουν την ζωή τους. Και η Αλήθεια είναι μία, ο Τριαδικός Θεός. Διψούν την αληθινή Ελευθερία, γιατί νιώθουν δεσμευμένοι, μέσα στο σύγχρονο πολιτισμό. Και η Ελευθερία είναι μία, ο Χριστός και το Άγιο Πνεύμα, που μας ελευθερώνει από κάθε αμαρτία και βάρος. Οι άνθρωποι διψούν την Αγάπη, που τόσο υμνολογούν, αλλά απουσιάζει από την εποχή μας. Είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος, όπως κάθε τι καλό, που λαμβάνουμε κατά το Μυστήριο του Χρίσματος. Αλλά, ενώ προσφέρεται σε όλους, σε κανέναν δεν μένει υποχρεωτικά. Θέλει την δική μας συγκατάβαση και συνέργεια, την δική μας συμβολή, για να παραμείνει μέσα μας το Άγιο Πνεύμα και να καρποφορήσει».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός, που συγκλονίζει την κοινωνία μας τις τελευταίες ημέρες, «γεγονός απάνθρωπης συμπεριφοράς, μη κατανοητής στο ανθρώπινο μυαλό. Κι όμως, συνέβη. Αλήθεια πόση ευθύνη έχουμε οι άνθρωποι της πίστεως, που δεν ξεδιψάμε τους άλλους με την Αλήθεια, με την αληθινή Ελευθερία και Αγάπη; Ο άνθρωπος δίχως Θεό γίνεται θηρίο και ενεργεί χειρότερα κι απ’ τα θηρία. Να, γιατί θέλουμε μια Αγιοπνευματική κοινωνία και γιορτάζουμε Πεντηκοστή, εορτή ενότητος και Χάριτος. Ζητούμε από το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να ευαγγελιστούμε, όπως τότε οι Μαθητές, το Ευαγγέλιο της Χαράς, της Αναστάσεως, της Ζωής».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τραγωδία στα Βριλήσσια: «Το αμάξι κόπηκε στα δύο» λένε αυτόπτες μάρτυρες του δυστυχήματος

«Ακούστηκε σαν έκρηξη. Το αμάξι κόπηκε στα δύο», λένε αυτόπτες μάρτυρες από το θανατηφόρο τροχαίο…

25 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Στο γραφείο τελετών η σορός του – Υποβασταζόμενες η σύζυγος και η κόρη του – Δείτε βίντεο

Σε γραφείο τελετών απέναντι από τα κοιμητήρια της Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης έφτασε…

25 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρός 78χρονος σε μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων – Έπεσε πάνω και σε τρίτο όχημα

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα (25.12.2023) περίπου στις 5:29 το πρωί στο 53ο χιλιόμετρο της ΕΟ…

25 Δεκεμβρίου 2023

Ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες, μπήκαν σε σπίτι να πουν τα κάλαντα και «άρπαξαν» το χρηματοκιβώτιο!

Τρεις άγνωστοι δράστες ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες εισέβαλαν χθες το πρωί, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου σε μεζονέτα…

25 Δεκεμβρίου 2023

Βγήκαν μαχαίρια σε νυχτερινό κέντρο των Τρικάλων

Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε ξημερώματα Χριστουγέννων στο κέντρο των Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Trikalanews.gr, σήμερα…

25 Δεκεμβρίου 2023

Αντιμετωπίστηκε η εγκεφαλική αιμορραγία του 14χρονου που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα – Παραμένει διασωληνωμένος

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» νοσηλεύεται από τις πρώτες πρωινές…

25 Δεκεμβρίου 2023