Τοπικά

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Να μην οδηγηθούμε σε καταστάσεις διχασμού που φέρνουν την καταστροφή

Με λαμπρότητα η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου γιόρτασε την Σύναξη των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, παρουσία μεγάλου πλήθους προσκυνητών. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Δ/κτού του Λιμενικού Σώματος, Πλοιάρχου Εμμανουήλ Κανάλη, του Αστυνομικού Δ/ντή Μαγνησίας Βασιλείου Μαρκογιαννάκη και εκπροσώπων των Στρατιωτικών Αρχών.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Μητροπολίτης επεσήμανε ότι «στα Μοναστήρια μας ο λαός βρίσκει αυτό που διψάει η ψυχή του, την ευλάβεια, την Ορθόδοξη παράδοση, την παρηγοριά, την δύναμη για τους δύσκολους καιρούς που ζούμε». Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους προσκυνητές για την ποικίλη στήριξη στα Μοναστήρια μας και ζήτησε την προσευχή τους, «για να φανούμε αντάξιοι των κρίσιμων περιστάσεων. Έχουμε πολλά μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε, αλλά πάντοτε γνώμονας των αποφάσεων και των δράσεών μας θα είναι ο τόπος, η πατρίδα μας, το Γένος και το Έθνος μας, ο λαός και η ενότητά μας. Έχουμε μακραίωνη ιστορία, που δεν διαγράφεται, παράδοση, που δεν αλλάζει, αλλά και μέλλον που αρμόζει στα παιδιά μας και πρέπει να είναι αντάξιο της ιστορίας μας. Τα κίνητρά μας θα παραμείνουν πάντοτε, η αγάπη για την Εκκλησία μας, η μαρτυρία του Χριστού στις ψυχές των ανθρώπων. Εύχεστε να μην αντιστραφούν τα πράγματα, να μην οδηγηθούμε σε καταστάσεις διχασμού. Η ιστορία του Γένους μας διδάσκει ότι οι εκκλησιαστικοί διχασμοί έγιναν εθνικοί και έφεραν την καταστροφή. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, να ξέρουμε τί θέλουμε, να ζυγίσουμε καλά τα πράγματα, οι αποφάσεις μας να εγγυώνται την συνέχιση της παρουσίας της Εκκλησίας μας σ’ αυτόν το τόπο, ως φιλόστοργη μητέρα όλου του λαού μας».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το