Τοπικά

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Κάθε συνάντηση με τον Χριστό είναι μοναδική και σωτήρια στιγμή, γι’ αυτόν που θα ανταποκριθεί

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο στην ιερά αγρυπνία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το Σάββατο 25 Μαΐου (Κυριακή Δ´ από του Πάσχα, μνεία της του παραλύτου θεραπείας, Κάρπου εκ των 70, Αλφαίου αποστόλου).

Δείτε εδώ ή ενσωματώστε : <iframe width=”1280″ height=”720″ src=https://www.youtube.com/embed/0k3Asbt67Eg title=”ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ: Κυριακή Δ´ από του Πάσχα – 26 Μαΐου 2024″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” referrerpolicy=”strict-origin-when-cross-origin” allowfullscreen></iframe>

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας για την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τόνισε ότι κάθε συνάντηση με τον Χριστό είναι μοναδική και σωτήρια στιγμή, γι’ αυτόν που θα ανταποκριθεί σε αυτήν την συνάντηση.

Και ο Χριστός ρώτησε τον παράλυτο εάν θέλει να γίνει καλά, γιατί κανέναν δεν εκβιάζει, από κανέναν δεν απαιτεί. Παρά μόνο ζητάει την θέληση του ανθρώπου για την αγάπη. Κι όταν ο άνθρωπος ανταποκριθεί, τότε παύει να είναι παράλυτος στο σώμα, αλλά κυρίως παράλυτος στην ψυχή του.

Και ήρθε η δεύτερη συνάντηση με αυτόν που το ευαγγέλιο μας παρουσιάζει και σε αυτήν ο Χριστός του είπε «μην αμαρτήσεις πλέον για να μείνεις υγιής».

Έτσι είναι η συνάντηση με τον Χριστό, είναι μία συνάντηση κοινωνίας αγάπης, μία συνάντηση σωτήρια και μακάριοι αυτοί που είπαν και λένε το «ναι» στον Χριστό. Τότε ζουν τη δική Του παρουσία στη ζωή τους και γεύονται τη χαρά της Αναστάσεως Του.

Όμως, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, αυτός που θεραπεύθηκε στο τέλος επέστρεψε στους Ιουδαίους για να τους πει πλέον αυτό που ήξερε, ότι ο Χριστός τον θεράπευσε.

«Είμαστε σε μια εποχή που όσοι ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση, γευόμαστε την χαρά της Αναστάσεως. Αλλά και σε μια εποχή που χρειάζεται να επιστρέψουμε σε αυτούς που αμφισβητούν, που παραμένουν παράλυτοι πολλές φορές στην ψυχή και περιμένουν Αυτόν, που όταν ταραχθή το ύδωρ θα βοηθήσει να γευθούν τη χαρά της σωτηρίας. Να επιστρέψουμε και να αναγγείλουμε τη δική μας χαρά, για να γίνει και δική τους χαρά.»

Ο Χριστός εμάς πλέον στέλνει ως μαθητές Του, ως αποστόλους Του, όχι μόνο τους κληρικούς αλλά τον κάθε πιστό, να αναγγείλει την χαρά της Αναστάσεως. Όπως το έκαναν και το κάνουν οι άγιοι μας μέχρι σήμερα, όπως έχουμε καθήκον να το κάνουμε ο καθένας στο μικρό, στενό ή ευρύτερο περιβάλλον του.

Οι άνθρωποι περιμένουν τον Χριστό και αυτό δεν θα γίνει μαγικά, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος ολοκληρώνοντας το κήρυγμα του, αλλά θα γίνει με τη δική μας παρουσία που γευτήκαμε τη χαρά της Αναστάσεως Του και καλούμαστε να πούμε στον κάθε άνθρωπο:

«Θέλεις να γίνεις καλά; Ο Χριστός σε περιμένει, ο Χριστός μας θεράπευσε και μας θεραπεύει, από νεκρούς μας ανασταίνει, από παράλυτους μας κάνει υγιείς, μας δίνει τη χαρά της όντως ζωής και μας κάνει κληρονόμους της δικής Του βασιλείας.

Αυτό είναι το έργο όλων μας και η λαχτάρα της ψυχής μας. Κι όσοι γευόμαστε τη χαρά, μακάρι να την δώσουμε να την γευθούν κι όλοι οι άλλοι. Γιατί ο άνθρωπος διψά πάντοτε τη χαρά της αιωνιότητας και της αναστάσεως.»

Share

Πρόσφατα άρθρα

Άρπαξε χρήματα από λεωφορείο του ΚΤΕΛ στον Βόλο

  Ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε σε έναν 43χρονο, που συνελήφθη για…

14 Ιουνίου 2024

Βόλος:Το μαχαίρι επιβίωσης τον έστειλε στο δικαστήριο

  Αθώος κρίθηκε μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ένας 21χρονος στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.…

14 Ιουνίου 2024

Χωριό Ρ. Φραίου: Στη φυλακή ο 33χρονος – Τα «γύρισε» στο δικαστήριο η σύζυγος που τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 33χρονος Αλβανός, που κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο…

14 Ιουνίου 2024

Ιταλία: Βουλευτές τραγουδούσαν «Bella Ciao» την ώρα που έπεφτε το άγριο ξύλο στη Βουλή

Μεγάλη ένταση, με άσκηση βίας, σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην ιταλική βουλή όταν…

13 Ιουνίου 2024

Ρέθυμνο: Στρατολόγησαν Παλαιστίνιο για να σκοτώσει 39χρονη και τον Ισραηλινό συνεργάτη της

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου στην υπόθεση τριών ατόμων που καταγγέλλονται ότι «στρατολόγησαν» έναν…

13 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ανοίγει η «βεντάλια» αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη – Ο «γρίφος» του Χάρη Δούκα

Ανοίγει η «βεντάλια» με τα ονόματα στελεχών και βουλευτών που αμφισβητούν τον Νίκο Ανδρουλάκη στην…

13 Ιουνίου 2024