Τοπικά

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Από την μάχη που δίνουμε όλοι μαζί θα είμαστε νικητές»

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου λειτούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τους πιστούς να σκεφθούν τί συμβαίνει στην ζωή τους τούτες τις μέρες: «Χάσαμε αυτό που είχαμε, πρώτος εγώ, οι Ιερείς μας, ο λαός μας. Είχαμε την Λατρεία μας, τους Ναούς μας, τις Ακολουθίες μας, μια ζωή που ζούσαμε και χαιρόμασταν. Και να, που ήρθε μια στιγμή, που όλα ανατράπηκαν και ήρθε η στιγμή να λειτουργήσουμε όπως λειτουργεί ο Χριστός. Δεν μας αρμόζει να καταδικάζουμε, αλλά να σώσουμε, με την στάση, την συμπεριφορά, το ήθος και την πίστη μας, που τώρα αναμετριέται με όσα συμβαίνουν γύρω μας. Αν σταθούμε όπως ο Χριστός θέλει, τότε θα έρθει η ώρα της λύτρωσης, γιατί ο Χριστός μετρά την κρίσιμη στιγμή την στάση του καθενός μας και μας θέλει υπεύθυνους, αναζητώντας την πίστη που θα φέρει το θαύμα. Από την μάχη που δίνουμε όλοι μαζί θα είμαστε νικητές. Ο Χριστός γνωρίζει ότι με πόνο ψυχής στερούμαστε αυτά που η Χάρις Του μας έχει χαρίσει, αλλά είναι μαζί μας και ετοιμάζεται να ανέβει στον Γολγοθά και μας θυμίζει ότι στις δύσκολες στιγμές δεν είμαστε μόνοι».

Καταλήγοντας, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «όσο πλησιάζει το Πάσχα, τόσο ο πόνος μεγαλώνει. Ας γίνει πιο έντονη η προσευχή μας. Ας σταθούμε ακόμα πιο άξιοι των περιστάσεων. Ας ισχυροποιήσουμε την ενότητά μας. Μη βιαστούμε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε, επιρρίπτοντας διαρκώς τις ευθύνες στους άλλους, αγνοώντας τις δικές μας ευθύνες, τις αμαρτίες και τα ελλείμματά μας. Ο Χριστός μας δείχνει τον δρόμο. Δεν έκρινε την απιστία του πατέρα, αλλά θεράπευσε τον γιό του. Αν αυτή είναι η στάση μας, τότε θα γιορτάσουμε το Πάσχα…».

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών και μεταδόθηκε απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό Σταθμό ASTRA και τον Ρ/Σ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το