Τοπικά

«Δημιουργούμε στο σπίτι»: Μαθητικός διαγωνισμός από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και φορείς του Βόλου

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διοργανώνει πολύπτυχο διαγωνισμό με θέμα «Δημιουργούμε στο σπίτι», με στόχο τη δημιουργική και εποικοδομητική αξιοποίηση του διαθέσιμου χρόνου των μαθητών κατά την περίοδο της καραντίνας. Οι μαθητές μένουν σπίτι, δημιουργούν, εμπνέουν και τονώνουν την αισιοδοξία όλων.

Ζητούμενο του πολύπτυχου διαγωνισμού είναι να δώσει στους μαθητές το έναυσμα να ασχοληθούν με ευφάνταστες δημιουργίες, ακριβώς αυτή την περίοδο που έχουν ελεύθερο χρόνο, αποτυπώνοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, μέσω μιας γκάμας επιλογών, όπως φωτογραφία, αφίσα, σκίτσο, κολλάζ, χειροτεχνία, έργο ρομποτικής, χειροποίητες δημιουργίες, ποίημα, πεζό, ή άλλο έργο. Τα έργα αυτά θα σταλούν σε ψηφιακή μορφή-φωτογραφία- στη Διεύθυνση μέχρι τις 10 Μαΐου 2020, στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων το οποίο έχει τον συντονισμό της δράσης. Η τελική αξιολόγηση των έργων θα γίνει από ορισθείσα επιτροπή και θα ακολουθήσει βράβευση σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Η προσπάθεια αυτή ευαισθητοποίησης συνδιοργανώνεται από πολιτιστικούς φορείς και Συλλόγους της πόλης, οι οποίοι προτείνουν θεματικές δράσεις, σε αντιστοιχία με τις παραπάνω δημιουργίες, οι οποίες πηγάζουν από τη φιλοσοφία τους αλλά και τις πολιτιστικές τους αξίες. Πολλοί εκ των συνδιοργανωτών είχαν ήδη υποβάλει εγγράφως στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αιτήματα διεξαγωγής ανάλογων δράσεων. Οι φορείς που συμμετέχουν είναι:
• το Σωματείο Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου με πρόταση δημιουργίας τεχνημάτων ή ειδωλίων Νεολιθικής εποχής από πηλό ή πλαστελίνη,
• το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με πρόταση ζωγραφικού έργου με παραδοσιακές φορεσιές,
• το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός με πρόταση εικαστικού έργου, σκίτσου-ζωγραφιάς- με ήρωες του ’21 εμπνευσμένο από τους πίνακες του ζωγράφου Θεόφιλου,
• το TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με πρόταση δημιουργίας έργων ρομποτικής,
• το Σωματείο Εσταυρωμένος με πρόταση ποιήματος αφιερωμένο στην αγάπη και την εθελοντική προσφορά,
• ο Σύλλογος Γονέων και πασχόντων από μεσογειακή αναιμία με πρόταση αφίσας για την εθελοντική προσφορά
• και ο Όμιλος Ρόταρυ με πρόταση πεζού κειμένου αφιερωμένο στο περιβάλλον ή στο τρέχον παγκόσμιο πρόβλημα.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για την άμεση ανταπόκριση των Συλλόγων στην εν λόγω δράση και παρακαλεί τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να ενθαρρύνουν τους μαθητές να συμμετέχουν, αξιοποιώντας δημιουργικά τον χρόνο τους στο σπίτι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το