Τοπικά

Δημιουργικά εργαστήρια ρομποτικής για 100 μαθητές σχολείων του Βόλου

Στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η oμάδα TALOS ed-UTH-robotix (Δημιουργικά εργαστήρια ρομποτικής, προγραμματισμού και πρωτότυπης δημιουργίας για παιδιά), διοργανώνει επιτόπια βιωματικά εργαστήρια για 100 μαθητές διαφόρων ηλικιών. Η δράση υπό τον τίτλο «Παίζοντας με μια “χούφτα τουβλάκια”, μερικά γρανάζια, τρία καλώδια, μια λούπα κι έναν αισθητήρα … TALOS, Εκπαιδευτική Ρομποτική και προγραμματισμός για παιδιά”, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Μαϊου 09:00-13:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Πολυχώρου Τσαλαπάτα.

Υπό την καθοδήγηση έμπειρων εμψυχωτών κι εκπαιδευτών της ομάδας TALOS, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν σε αυτοτελή project κατασκευής και προγραμματισμού των δημιουργιών τους, θα έρθουν σε επαφή με τη χρησιμότητα των αυτοματισμών και των σύγχρονων τεχνολογιών στη καθημερινότητα, θα πειραματιστούν με παιχνίδια “νέας γενιάς” και περιβάλλοντα οπτικού προγραμματισμού και θα εκτιμήσουν την αξία της γόνιμης συνεργασίας.
Τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στο email: [email protected], κ. Ανθή Τσιρογιάννη, Γραφείο Αν. Πρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού Τηλ.2421074720.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το