Τοπικά

Δημιουργίες διά χειρός μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου

 

Φαγητό, αλλά και γλυκό δικής τους δημιουργίας πρόσφεραν χθες στους διερχόμενους συμπολίτες μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου με σκοπό την αρμονικότερη ενσωμάτωσή τους στην κοινωνική δράση.
Μία φορά το μήνα η «Κουζίνα Αλληλεγγύης» ετοιμάζει φαγητό και το προσφέρει σε άπορους, αλλά και άλλους συμπολίτες με πάγκους που στήνει επί της οδού Ερμού μπροστά από την πλατεία Πανεπιστημίου. Στη δράση αυτή με έντονα τα στοιχεία της εξωστρέφειας επιλέγει συνήθως να συμμετέχει και ένα σχολείο της πόλης, ώστε οι μαθητές να γνωρίζουν στην πράξη την αξία της προσφοράς.
Πριν ένα μήνα περίπου συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Βόλου. Χθες ήταν η σειρά των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου για να δοκιμάσουν την όμορφη εμπειρία της αλληλεγγύης.
Μάλιστα υπήρχε και η ιδιαιτερότητα πως στο ΕΕΕΕΚ Βόλου, όπου φοιτούν παιδιά με αναπηρία, λειτουργούν τρία εργαστήρια κεραμικής, γεωπονίας και μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής, μέσα από τα οποία οι μαθητές δημιουργούν, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και προβαίνουν σε δράσεις μέσα στην κοινωνία παρουσιάζοντας τα δημιουργήματά τους. Έτσι έγινε και στη χθεσινή δράση, όπου οι μαθητές είχαν φτιάξει γλυκό που προσφέρθηκε στους συμπολίτες, ενώ συμμετείχαν με ενθουσιασμό και στη διανομή των υπόλοιπων τροφίμων.
Στο σχολείο λειτουργεί ήδη πρόγραμμα με τίτλο «ενεργοί μαθητές σήμερα, ενεργοί πολίτες αύριο» με στόχο την αλληλοβοήθεια, την απόκτηση της βιωματικής εμπειρίας και την εμπλοκή τους σε άμεσες καθημερινές δράσεις με αντίκτυπο στην κοινωνία.
Η εκπαιδευτικός-τεχνολόγος γεωπόνος κ. Χρυσούλα Τσιλοχρήστου που δραστηριοποιείται στο εργαστήριο γεωπονίας ανέφερε πως «υλοποιούμε σημαντικές δράσεις για να γίνουν οι μαθητές πιο εξωστρεφείς. Οι μαθητές δημιουργούν στα εργαστήρια και βγαίνουν στην κοινωνία. Για το εργαστήριο γεωπονίας μαθαίνουν τη διαδικασία της φύτευσης και μεταφύτευσης, πηγαίνουμε στα πάρκα και συνεργαζόμαστε με την υπηρεσία πρασίνου, ενώ έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία παραγωγής φυτών ενόψει και του ανοιξιάτικου μπαζάρ. Μαζί με την κουζίνα αλληλεγγύης οι μαθητές βίωσαν τι σημαίνει να βοηθούν».
Από την πλευρά της η εκπαιδευτικός-τεχνολόγος τροφίμων που βρίσκεται 10 χρόνια στο ΕΕΕΕΚ Βόλου κ. Αρτεμις Μόσχου είπε πως «οι μαθητές μέσα από τη δράση τους στο εργαστήριο μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής αυτονομούνται, μαθαίνουν διάφορες διαδικασίες, μαγειρεύουν κατά καιρούς ετοιμάζοντας γλυκά, όπως κέικ και γλυκά του κουταλιού ή και συμπλήρωμα πρωινού, ετοιμάζουν τις λίστες για τις αγορές των προϊόντων από το μάρκετ, αναλαμβάνουν για τα σερβίτσια του σχολείου».
Από την πλευρά της η σχολική νοσηλεύτρια κ. Μαίρη Γαϊτανίδη τόνισε πως «ο ρόλος της σχολικής νοσηλεύτριας είναι καίριος για την προαγωγή της υγείας των μαθητών, την προάσπιση, την ευεξία τους. Τα παιδιά μέσα από αυτές τις δραστηριότητες νιώθουν όμορφα και μαθαίνουν πολλά σημαντικά πράγματα».
Η υπεύθυνη της Κουζίνας Αλληλεγγύης κ. Αγγελική Ιωαννίτη τόνισε πως προσπαθούμε να είμαστε κοντά στους μαθητές συμμετέχοντας σε δράσεις αλληλεγγύης».

Share
Ετικέτες: ΕΕΕΕΚ Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

Τέμπη: Διάψευση Αρείου Πάγου για καθυστερήσεις και παραλείψεις στην έρευνα

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα Τέμπη το πρωί της Πέμπτης, μέσω ανακοίνωσης του Ανωτάτου…

8 Φεβρουαρίου 2024

26χρονος ντύθηκε γυναίκα για να δώσει εξετάσεις σε πανεπιστήμιο αντί για την 34χρονη σύντροφό του

Στη σύλληψη ενός 26χρονου ο οποίος προσποιήθηκε τη γυναίκα προκειμένου να συμμετέχει σε εξετάσεις πανεπιστημίου…

8 Φεβρουαρίου 2024

Εξαπάτησε 18 επιχειρήσεις παριστάνοντας τον τεχνικό κινητής τηλεφωνίας – Θύματα και στη Μαγνησία

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις απάτες που είχε διαπράξει σε όλη την Ελλάδα…

8 Φεβρουαρίου 2024

Το Νοσοκομείο Βόλου ζητεί πρόσληψη 51 μόνιμων και επικουρικών γιατρών

  Την πρόσληψη συνολικά 52 μόνιμων και επικουρικών γιατρών έχει ζητήσει το Νοσοκομείο Βόλου από…

8 Φεβρουαρίου 2024

Περίπατος στον Αγ. Ονούφριο από τους Πολίτες Μαγνησίας για την Υγεία και το Περιβάλλον

Ο Σύλλογος Πολίτες Μαγνησίας για την Υγεία και το Περιβάλλον προσκαλεί την Κυριακή 11 Φλεβάρη…

8 Φεβρουαρίου 2024

«Φτωχοποιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι» – Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ στην πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Κάλεσμα στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου, απηύθυναν εκπρόσωποι της Εκτελεστικής Επιτροπής της…

8 Φεβρουαρίου 2024