Τοπικά

Δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου του ασθενούς στο «Αχιλλοπούλειο»

Σε λίγες ημέρες ο ασθενής που θα λαμβάνει το εξιτήριο μετά τη νοσηλεία του στο Νοσοκομείο βόλου, θα ερωτάται, αν θέλει τα στοιχεία με το ιατρικό ιστορικό του να περαστούν σε ένα ηλεκτρονικό φάκελο που θα είναι δυνατόν να διαβάζεται από γιατρούς και άλλων νοσοκομείων και ιδιώτες σε έκτακτες καταστάσεις.
Το Νοσοκομείο Βόλου εισέρχεται στην ψηφιακή εποχή με διττό σκοπό, αφενός την εξυπηρέτηση των ασθενών και των πολιτών που με δικούς τους κωδικούς θα εισέρχονται στους ηλεκτρονικούς τους φακέλους αφετέρου τον περιορισμό μέσω του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου του μεγάλου όγκου σε χαρτική ύλη.
Μετά από συνεχείς επαφές και διεργασίες η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου προχώρησε σε συμφωνία με εταιρεία πληροφορικής η οποία θα αναλάβει την εγκατάσταση της ψηφιακής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα λειτουργήσουν ο ηλεκτρονικός φάκελος και το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο.
Εκτιμάται πως σε ένα μήνα με δύο μήνες περίπου θα ξεκινήσει η εφαρμογή της σημαντικής ψηφιακής παρέμβασης. Ο σχετικός σχεδιασμός από τη διοίκηση είχε ξεκινήσει πριν περίπου πέντε μήνες και πλέον βγαίνουν τα αποτελέσματα.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός επισήμανε πως «προχωρήσαμε σε συμφωνία με εταιρεία πληροφορικής που θα αναλάβει την εγκατάσταση της ψηφιακής πλατφόρμας με στόχο την απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση του χαρτιού. Το Νοσοκομείο ως ένας δημόσιος οργανισμός με πολλές υπηρεσίες και τμήματα διαθέτει αρκετά χρηματικά ποσά για την προμήθεια χαρτιού που χρειάζεται για τα έγγραφα. Αυτή την κατάσταση θέλουμε να αντιμετωπίσουμε μέσα από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο που ουσιαστικά θα ελαττώσει τη χρήση του χαρτιού και θα διευκολύνει την υλοποίηση του διοικητικού και ιατρικού έργου. Παράλληλα με τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα δημιουργείται ο ηλεκτρονικός φάκελος του ασθενούς. Σε αυτό τον φάκελο θα περιλαμβάνεται το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς που θα μπορεί να γίνει γνωστό σε έκτακτες περιστάσεις είτε από γιατρούς του ιδιωτικού τομέα είτε από γιατρούς άλλων Νοσοκομείων. Ο κάθε ασθενής θα λάβει κωδικούς για να εισέρχεται στον ηλεκτρονικό του φάκελο. Εννοείται πως αυτό είναι προαιρετικό. Βέβαια, εμείς ως νοσοκομείο ξεκινάμε να υλοποιούμε αυτή την ψηφιακή πλατφόρμα και είμαστε από τα ελάχιστα δημόσια νοσοκομεία της χώρας που το κάνουμε».

Σε λίγες βδομάδες οι ασθενείς που θα λαμβάνουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο, θα ερωτούνται, αν θέλουν να ανοίξουν ηλεκτρονικό φάκελο και σε περίπτωση που αποδέχονται, θα λαμβάνουν και τους σχετικούς κωδικούς.
Επίσης και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου δουλεύουν συστηματικά για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το