Τοπικά

Δήλωση του Βουλευτή Ν. Μαγνησίας Αθ. Λιούπη για την επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό για την απελευθέρωση του Βόλου από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Λιούπης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

“Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 1944. Μετά από τρεισήμισι χρόνια κατοχής των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής, ο Βόλος είναι και πάλι ελεύθερος. Σαν σήμερα πριν από 75 χρόνια, στην πόλη μας φύσηξε πάλι ο αέρας της ελευθερίας, μετά από βασανιστήρια, πείνα, κακουχίες και εκατοντάδες χαμένες ζωές.
Αυτή η ημέρα αποτελεί ορόσημο για το Βόλο. Είναι χρέος μας να θυμόμαστε την ιστορία μας, να τη διδασκόμαστε και να τιμούμε όλους όσοι αγωνίστηκαν με σθένος και υψηλό πατριωτικό φρόνημα για μια ελεύθερη πατρίδα. Μια πατρίδα που κοιτά στο μέλλον, με σεβασμό στον άνθρωπο.
Έχοντας στο νου και την καρδιά μας αυτούς τους ανθρώπους συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα ιδεώδη της πατρίδας μας, την ισότητα των ανθρώπων, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την εθνική ομοψυχία. Η ιστορική μνήμη να γίνει οδηγός μας και να μας οδηγήσει σε μεγάλες και ένδοξες στιγμές για τον τόπο μας”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το