Τοπικά

Δήλωση της Κατερίνας Παπανάτσιου για τις εκλογές

Σε ανακοίνωσή της, η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας, υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αναφέρει:
«Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Έφτασε σήμερα η ώρα της επιλογής. Τα προγράμματα των κομμάτων είναι πλέον κατατεθειμένα και επιχειρηματολογημένα. Τώρα ο λόγος ανήκει στον λαό.
Από τη μια πλευρά βρίσκεται το πρόγραμμά μας, το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που στοχεύει σε μια Ελλάδα η οποία θα αφήσει μια και καλή πίσω της τα μνημόνια. Με ισχυρό Κοινωνικό Κράτος, με φορολογική δικαιοσύνη, με ανάπτυξη ο πλούτος της οποίας θα διανέμεται δίκαια σε όλο τον λαό. Μια Ελλάδα με συνεχή διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων, με θεσμικές τομές, με Δημοκρατία.

Από την άλλη υπάρχει το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Όσο μίλησαν ξεκάθαρα σε αυτήν την προεκλογική περίοδο – γιατί δεν το έκαναν πάντα – έγινε απόλυτα κατανοητό τι εννοούν: Μια κοινωνία στην οποία ο καθένας θα πορεύεται μόνος του, χωρίς συλλογικά δικαιώματα, χωρίς θεσμικές εγγυήσεις και δημόσια προστασία, μια κοινωνία που θα κυριαρχεί ο άκρατος ανταγωνισμός. Μια κοινωνία στην οποία το 8ωρο θα θεωρείται «ξεπερασμένο», οι όροι εργασίας θα επαφίενται στην «καλή διάθεση» των εργοδοτών, η επικουρική ασφάλιση θα δοθεί στους ιδιώτες δημιουργώντας «τρύπα» στο ασφαλιστικό και ανάγκη για νέες περικοπές. Μια δημόσια υγεία που θα ανοίξει την πόρτα στους ιδιώτες-managers να αποφασίζουν για το «πόσες μαγνητικές» θα κάνει κάθε ασφαλισμένος, όπως δήλωσε κυνικά ο κ. Μητσοτάκης.
Το δίλημμα των εκλογών έχει τεθεί: Προχωράμε μπροστά ή γυρνάμε πίσω σε αυτούς που χρεοκόπησαν την Ελλάδα και έρχονται τώρα να παραστήσουν τους σωτήρες, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να κρύψουν το αντικοινωνικό τους πρόγραμμα.
Καλούμε σε πανστρατιά δυνάμεων για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Καλούμε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες. Ειδικότερα τις νέες και τους νέους και όσες/ους ψηφίζουν για πρώτη φορά, τους καλούμε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Κάθε ψήφος είναι πολύτιμη, κάθε ψήφος είναι δύναμη.
Δεν γυρίζουμε πίσω.
Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το