Τοπικά

Δήλωση – σοκ του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Λάρισας: Τέσσερις ημέρες απομένουν μέχρι να εκτροχιαστούμε

Εξαιρετικά δυσμενής ήταν η πρόβλεψη που έκανε αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Γιώργος Βασιλόπουλος, αναφορικά με τις αντοχές του νοσηλευτικού ιδρύματος απέναντι στην πανδημία.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βασιλόπουλος εκτίμησε πως «αν συνεχίσουν τα περιστατικά να έρχονται με τους ίδιους ρυθμούς πρέπει στο επόμενο τετραήμερο, μετά από δύο εφημερίες, να εκτροχιαστούμε».

Όπως εξήγησε, «η κατάσταση είναι στο και πέντε πλέον. Σήμερα το πρωί ξεκινήσαμε την εφημερία χωρίς πρακτικά κανένα κρεββάτι ανοιχτό στη ΜΕΘ και μόνο με 14 κρεβάτια απλή νοσηλεία covid… Αν δε μειωθεί ο αριθμός των περιστατικών και δεν καμφθεί ο επικολασμός της νόσου στην κοινότητα πολύ σύντομα θα καμφθούμε για τα καλά και δε θα έχουμε καθόλου κρεβάτια για οτιδήποτε…»

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΟΜΕΣ

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας απηύθυνε έκκληση να δημιουργηθούν νέοι χώροι νοσηλείας των ελαφρύτερων περιστατικών κορωνοϊού, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο. Αυτό, εξήγησε, μπορεί να γίνει είτε στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας, είτε με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δομές υγείας όπως η «Αρωγή» που χρησιμοποιήθηκε ως χώρος καραντίνας την περασμένη Άνοιξη για να αντιμετωπιστεί η έξαρση του ιού στην κοινότητα των Ρομά στη συνοικία της Νέας Σμύρνης.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν καινούριοι χώροι. Και τα στρατιωτικά νοσοκομεία μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτό και η Περιφέρεια που έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει άλλους χώρους για απλά περιστατικά covid που θα χρειαστούν μόνον αντιβίωση και οξυγόνο» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το