Τοπικά

Δήλωση Σ.Μπαρτζιώκα για την υποψηφιότητά της με το ΠΑΣΟΚ

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Σε δήλωσή της για την υποψηφιότητά της στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, Σούλα Μπαρτζιώκα, αναφέρει τα ακόλουθα:

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η πρόταση της παράταξής μου να δώσω τον αγώνα των προσεχών εκλογών ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη στη Μαγνησία. Η απόφασή μου να είμαι υποψήφια δε στοχεύει σε αξιώματα. Τη στιγμή που ο τόπος μας δοκιμάζεται και η παράταξη δίνει το δικό της αγώνα, στα δύσκολα είμαι και πάλι παρούσα.

Γιατί θέλω να συμβάλω ενεργά στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Ελλάδας, αλλά και ανόρθωσης της προοδευτικής δημοκρατικής μας παράταξης. Γιατί αυτό μου επιβάλλει η εθνική και κοινωνική μου συνείδηση, η ξεκάθαρη πολιτική μου πορεία, η δημοκρατική παράδοση της Μαγνησίας, αλλά και η εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου οι πολίτες αυτού του τόπου.

Γιατί πιστεύω ότι η ανιδιοτελής ενασχόληση με τα κοινά είναι προϋπόθεση για να αλλάξει η ζωή των ανθρώπων. Πιστεύω στην πρωτοβουλία, στη θετική σκέψη, στη δημιουργία, στην αλληλεγγύη, στο συλλογικό αγώνα για όλα όσα μας αφορούν. Πιστεύω ακόμη ότι με τη δική μας συνεχή και ακούραστη δράση και διεκδίκηση, ο τόπος μας, η Μαγνησία, μπορεί να γίνει πρότυπο ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα, ανοίγοντας μια νέα, αισιόδοξη σελίδα προόδου.

Αυτές τις ιδέες υπηρέτησα επί δύο τετραετίες ως Δημοτική Σύμβουλος Βόλου, από διάφορες θέσεις ευθύνης. Με τη γνώση και την εμπειρία που απέκτησα, αισθάνομαι σίγουρη για το επόμενο βήμα μου.

Ο νηφάλιος και ορθολογικός λόγος, πάντοτε χαρακτήριζε τον πολιτικό μας χώρο. Πιστεύουμε σ’ ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών για τη διεύρυνση της δημοκρατίας, τη διάλυση του πελατειακού κράτους, την αξιοκρατία, τη συγκρότηση ισχυρών θεσμών. Σ’ ένα πρόγραμμα για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη διεύρυνση της απασχόλησης, τη δραστική μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση των δομών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης

Αυτά χρειάζεται η χώρα μας που δοκιμάζεται.

Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά κρίσιμη επιλογή μας στις 25 Ιανουαρίου. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη, σημαίνει ότι κρατάμε ψηλά την πατρίδα, την εθνική οικονομία, τη συνοχή της κοινωνίας, την προοπτική, την ελπίδα. Σημαίνει, πάνω απ’ όλα, ότι μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, σε πείσμα όσων προωθούν τη στρατηγική του εκφοβισμού, της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και των ψευδαισθήσεων.

Σε αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη, το ΠΑΣΟΚ μπορεί ν’ αποτελέσει τον ισχυρό τρίτο πόλο, που θα γίνει ο εγγυητής της εθνικής μας προοπτικής και αξιοπρέπειας, της ευρωπαϊκής μας πορείας, της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, της κοινωνικής συνοχής.

Μπαίνω στην πολιτική μάχη των εκλογών με όραμα και όρεξη για δημιουργία, διεκδίκηση και δράση, ελπίζοντας ότι  θα καταφέρω να συμβάλω σε αλλαγές που θα κάνουν τον τόπο μας καλύτερο.

Απευθύνομαι, με καθαρό πολιτικό λόγο, σε όλους εσάς, στους ανθρώπους που εκφράζετε τη ζωντανή κοινωνία μας, την πραγματική κοινωνία των πολιτών.

Σας καλώ να δώσουμε τη μάχη αυτή μαζί, με αισιοδοξία, πίστη και πείσμα. Μαζί με όλους τους συνυποψηφίους μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη στη Μαγνησία.

Για να ξαναβγεί η Ελλάδα στο φως.

Για να υψωθεί η Μαγνησία στη θέση που της αξίζει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το