Τοπικά

Δήλωση Μ. Χρυσοβελώνη για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης

xrisoveloni

Σε δήλωση προχώρησε η βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝ.ΕΛ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης. Μεταξύ άλλων η βουλευτής σημειώνει πως τα ιδανικά μας και τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα.

Η δήλωση 

“Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Οι Έλληνες, ενωμένοι αγωνίστηκαν και μεγαλούργησαν στο Γοργοπόταμο, προκαλώντας τονθαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης, αναπτερώνοντας το ηθικό των υπόδουλων λαώντης, δίνοντας κουράγιο στον τότε δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό.

Σε μια εποχή που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από υψηλές αξίες και ιδανικά, η κορυφαία αυτήπράξη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης κατά των κατακτητών, σηματοδοτεί το δρόμο του χρέους και της δικαίωσης, για όλους εκείνους που προσέφεραν τις ζωές τους και τα νιάτα τους στοθυσιαστήριο της δόξας για μία πατρίδα ελεύθερη και υπερήφανη να στέκει ψηλά, σύμβολοενότητας και αγώνα για την ελευθερία, φωτεινός οδηγός αυταπάρνησης και ηρωισμού, πηγήέμπνευσης για όλους μας.Το ηθικό μας καθήκον, μας υποχρεώνει να αποδώσουμε με σεβασμό  την αρμόζουσα δόξα και τιμή στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ιδιαίτερα σήμερα την ημέρα εορτασμού της. Μια μέρα σαν κι αυτή, μας δίδεται η ευκαιρία να θυμόμαστε και να αποδίδουμε φόρο τιμής για ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας και να διατηρήσουμε  ζωντανή τη μνήμη τους.

Ετούτες τις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο τόπος οφείλουμε με ομοψυχία, ενότητα και αλληλεγγύη να κρατήσουμε ψηλά το φρόνημα και την αγωνιστικότητα του λαού μας και ταυτόχρονα να εργαστούμε σκληρά για να πετύχουμε την κοινωνική ενδυνάμωση και την εθνική ανάταση.

Οι Έλληνες με την ενότητα και την ομοψυχία τους πέτυχαν τότε κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σήμερα, με την πραγματοποίηση του 2ου Πολιτικού Συνεδρίου μας, δίνουμε σε όλους ένα μήνυμα ενότητας, συνεργασίας και συλλογικότητας, για τη συγκρότηση ενός πατριωτικού, δημοκρατικού, αντιμνημονιακού τόξου με την ελπίδα των καλύτερων ημερών για τη χώρα μας.

Με αφορμή ,λοιπόν, την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης ,ας υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά, πως τα ιδανικά μας και τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα και ότι αποτελούν την κληρονομιά και την παρακαταθήκη μας για τους νέους ανθρώπους και τις μελλοντικές γενιές”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το