Τοπικά

Δήλωση Κ. Παπανάτσιου για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ- Αυτονομώ»

Η κυβέρνηση της ΝΔ στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» κινήθηκε με προχειρότητα φανερώνοντας ότι υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού, που εν τέλει είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών και μηχανικών.
Εχθές, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, από τα διαθέσιμα 84.000.000€ απορροφήθηκαν τα 77.170.000€ μέσα σε 20 λεπτά, χωρίς να δίνεται το δικαίωμα ολοκλήρωσης των αιτήσεων από εκείνο το σημείο και έπειτα.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του αντίστοιχου προγράμματος το 2018, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε η δυνατότητα ολοκλήρωσης της αίτησης και δημιουργούνταν λίστα επιλαχόντων. Με το τρόπο αυτό επιτεύχθηκε η χρήση του προγράμματος από σχεδόν όλους τους επιλαχόντες πολίτες, αφού όπως είναι λογικό υπήρχε αποδέσμευση χρημάτων από έργα που τελικά δεν εκτελέστηκαν και μεταφέρθηκαν.
Η ΝΔ έχει κακό προηγούμενο με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει ότι το 2014 είχε αφήσει χωρίς χρηματοδότηση 15.000 νοικοκυριά, παρότι είχαν χαρακτηριστεί ωφελούμενοι, και τελικά καλύφθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που με συντονισμένες ενέργειες είχε εξασφαλίσει 136εκ. το καλοκαίρι του 2016.
Ελπίζουμε σε μελλοντικό πρόγραμμα η κυβέρνηση ΝΔ να λάβει σοβαρά υπόψιν τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αλλά και τις προτάσεις των επιμελητηρίων, ώστε να μην αποφευχθούν παρωδίες σαν τη χθεσινή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το