Τοπικά

Δηλώσεις συμμετοχής για την έκθεση μαθητικής φωτογραφίας

Το Σωματείο Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Ένωση Γονέων Βόλου, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, προτίθενται να διοργανώσουν Έκθεση Μαθητικής Φωτογραφίας, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν με τους ίδιους όρους, εκπαιδευτικοί και γονείς, με θέμα «Πλατείες και κρήνες». Σημεία αναφοράς του τόπου μας. Ματιά στην Παράδοση και τον Πολιτισμό».
Η προκήρυξη της δράσης πραγματοποιείται αυτή τη χρονική περίοδο, ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για φωτογράφιση εκ μέρους των μαθητών των εκπαιδευτικών και των γονέων, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης σε θέματα παράδοσης και πολιτισμού.

Στόχος της έκθεσης είναι οι μαθητές αφενός να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας μέσα από τη φωτογραφική ματιά και τη φωτογραφική τέχνη και αφετέρου να δοθεί δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό αρχείο των τοπικών μας μνημείων σε κάθε σχολείο, το οποίο θα αποτελέσει μέσο εμπλουτισμού της γνώσης της τοπικής μας ιστορίας. Οι πλατείες και οι κρήνες είναι τόποι συνάντησης και τόποι ανάδειξης ιστορικών γεγονότων, σημεία που καθορίζουν τη διαδρομή ενός τόπου μέσα στον χρόνο.
Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τον Σύλλογο Διδασκόντων και να κοινοποιήσουν στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων τα ονόματα των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να συμμετέχουν ([email protected] ή [email protected], τηλέφωνο προέδρου του σωματείου 6932225382 Κερασία Μπαρτζιώκα).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το