Τοπικά

Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς: 6+1 προτάσεις για τον Βιολογικό

Τις προτάσεις του για την αναβάθμιση λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού καταθέτει με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς που τάσσεται κατά της παραχώρησης της λειτουργίας του Βιολογικού σε ιδιώτη.  Όπως αναφέρει το Δίκτυο στην ανακοίνωσή του η ΔΕΥΑΜΒ συνεχώς απαξιώνεται ενώ ασκεί κριτική για τη στάση της δημοτικής αρχής στην συνεδρίαση με θέμα τα προβλήματα του Βιολογικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς με τις προτάσεις για τον Βιολογικό:

«Σε ολομέτωπη επίθεση κατά της κοινωνίας του Βόλου περνά η ηγεσία της ΔΕΥΑΜΒ και η Δημοτική Αρχή. Σαν να μην έφθαναν τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν με την  κακοκαιρία, τις μετρήσεις που είχαν και δεν παρουσίαζαν αλλά και τις συνεχής αντιφάσεις στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων της απαξιωμένης από τους ίδιους ΔΕΥΑΜΒ.

Οι πρωτοφανείς  διαδικασίες συνεχίστηκαν αυτή την εβδομάδα με την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου από τις μειοψηφία, αλλά που τέτοια ευαισθησία… η πλειοψηφία προτίμησε να πάει περίπατο, συνεχίζοντας περί άλλων να τυρβάζει. Συγκαλούν όμως το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ με κινηματογραφική ταχύτητα για να αποφασίσει αυτά που …οι ίδιοι έχουν προαποφασίσει, να αναθέσουν σε ιδιώτη τη μελέτη σκοπιμότητας για την ανάθεση του βιολογικού σε ιδιώτη και ότι … άλλο χρειαστεί για να μην καθυστερούν την υλοποίηση των κρυφών –τουλάχιστον προεκλογικά- σχεδιασμών τους.                Ευτυχώς γι΄ αυτούς η Αστυνομία… είναι παρούσα προκειμένου να προστατέψει  την ¨σωτηρία¨ της Πόλης ακόμη και στην περίπτωση που η ίδια η Πόλη δεν την επιθυμεί με τον ίδιο τρόπο.

Οι τοποθετήσεις υπευθύνων παραγόντων για τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία μας (Ιατρικός Σύλλογος) ή ο Παγασητικός δεν τους αφορούν. Η ΔΕΥΑΜΒ απαξιώνεται συνεχώς, το παλιό έμπειρο προσωπικό μετακινείται και δεν αξιοποιείται ενώ ο βιολογικός θα αξιοποιηθεί από πιθανό επενδυτή φυσικά με το αζημίωτο και ο σημερινός Παγασητικός θα αποτελεί μια ανάμνηση μακρινού παρελθόντος για τους πολίτες της Μαγνησίας .

Εμείς προκειμένου να ήμαστε χρήσιμοι στην Πόλη περά από την κρητική μας θα κάνουμε και 1+6 προτάσεις που η υλοποίησή τους μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά σε μια λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ προς το συμφέρων των πολιτών και όχι του όποιου επενδυτή…..

1.) να δεσμευτεί  η Δημοτική Αρχή για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ, και για την μη ιδιωτικοποίηση οποιασδήποτε υπηρεσίας της. Αν γίνει αυτό μπορεί να αλλάξει ριζικά η σημερινή κατάσταση και η υλοποίηση των υπόλοιπων προτάσεων γίνεται ευκολότερη.

2.) Να διευρυνθεί η συμμετοχή των μειοψηφιών (μέχρι και 3) όπως προβλέπεται  στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ καθώς και να συμμετέχουν παρατηρητές από φορείς όπως το ΤΕΕ με στόχο την ευρύτερη συναίνεση στις αποφάσεις που θα παίρνονται.

3.)Να συσταθεί από την Π.Ε. Μαγνησίας ¨Επιτροπή Κοινωνικού ελέγχου¨ που θα παρακολουθεί την όλη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δ/νσεων Περιβάλλοντος και Υγείας, με την συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, του ΤΕΕ, του Πανεπιστημίου, του Ιατρικού Συλλόγου, καθώς και πρωτοβουλιών για το νερό και το περιβάλλον που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

4.) Αξιοποίηση όλου του έμπειρου προσωπικού της ΔΕΥΑΜΒ καθώς και προσλήψεις των 24 ατόμων που χρειάζεται για την εύρυθμη  λειτουργία της .

5.)Αμεση αντίδραση του ελεγκτικού μηχανισμού της Π.Ε. με υποβολή εκθέσεων ελέγχων και ενημέρωση των πολιτών της Μαγνησίας.

6.) Παρέμβαση του εισαγγελέα  όποτε χρειάζεται, αν παρά τις παραπάνω προτάσεις δεν υπάρξει βελτίωση της κατάστασης.

7.) Άμεση κινητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ και του βιολογικού, που έχουν υποβληθεί σε εσκεμμένη απαξίωση από την σημερινή Δημοτική Αρχή.

Πιστεύουμε ότι αυτές οι 7 προτάσεις με βασική την πρώτη μπορούν να δομήσουν μια σχέση διαφορετική ανάμεσα στην ΔΕΥΑΜΒ και τους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες πρέπει να ενεργοποιηθούν και να προστατέψουν ένα βασικό δημόσιο αγαθό όπως το νερό.  Η Αυτοδιοίκηση έχει να δώσει εξετάσεις πάνω στην διαχείριση του νερού και του περιβάλλοντος. Οι πολίτες θα είναι αυστηροί κριτές καθημερινά και όχι μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια….

Από το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο

του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το