Τοπικά

Δικογραφία από το Λιμεναρχείο Βόλου για την κηλίδα χθες στο λιμάνι

Δικογραφία για την κηλίδα αστικών λυμάτων που εμφανίστηκε χθες στον θαλάσσιο χώρο του λιμανιού του Βόλου, στο ύψος της οδού Κουμουνδούρου, σχηματίζει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
Όπως έγινε γνωστό χθες, το Λιμεναρχείο έκανε σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά την αυτοψία που έκαναν λιμενικοί, ενώ ζητήθηκε έρευνα τόσο από τη ΔΕΥΑΜΒ, όσο και από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Η κηλίδα εμφανίστηκε χθες γύρω στις 8 το πρωί και διερχόμενοι ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο, καθώς στο σημείο εκβάλλει αγωγός ομβρίων της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ η δυσοσμία ήταν έντονη. Η κηλίδα ήταν καφέ χρώματος, με αφρούς και κατέλαβε θαλάσσια έκταση 50 περίπου τετραγωνικών μέτρων μεταξύ των ιστιοπλοϊκών σκαφών, που είναι ελλιμενισμένα στην περιοχή.
Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζει το Λιμεναρχείο, θα ληφθούν υπόψη καταθέσεις από τους αρμόδιους της ΔΕΥΑΜΒ, το συμπέρασμα του ελέγχου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Π.Ε. Μαγνησίας και το πόρισμα της αυτοψίας του ΚΛΒ. Η δικογραφία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το